Ez az oka annak, hogy a spirituális emberek nehezen találják meg a szerelmet

Ez az oka annak, hogy a spirituális emberek nehezen találják meg a szerelmet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez az oka annak, hogy a spirituális emberek nehezen találják meg a szerelmet

Mindannyian ismerünk olyan nőket és férfiakat, akik intelligensek, viccesek, fontosnak tartják a spirituális kötődéseket, és mégsem találnak maguknak párt. Nem kizárt, hogy te is közéjük tartozol! Akárhogy is, ilyenkor mindig felmerül bennünk a kérdés: mi az oka annak, hogy pont ők nem lelik meg a szerelmet?

Az igazság az, hogy sajnos több tényező is meghúzódik a háttérben. Spirituális lélekként számodra nagyon fontosak az érzelmi síkon történő dolgok, a valódi kötelékek kialakítása, ezért te nem akarod vesztegetni az idődet olyan kapcsolatokra, ahol ebből hiányt szenvedhetsz.

Nem azért keresel partnert, hogy végre ne legyél egyedül, hanem azért, hogy találj valakit, akivel szívesen megosztanád az életedet.

Ruslan117/depositphotos.com

Ha viszont megismerkedsz valakivel, és nincs meg köztetek a szikra, az egy hullámhossz és az a megfoghatatlan varázslat, te pontosan tudod, hogy hosszú távon nem lennél igazán boldog. A spirituális emberek ebből kifolyólag valamilyen szinten válogatósak, ám a többséggel ellentétben ők nem olyan dolgokba kötnek bele, mint hogy ki milyen magas vagy mivel foglalkozik, hanem azt nem tudják elfogadni, ha valakihez nem tudnak érzelmi síkon kötődni. Azonban tény, hogy ilyen emberekkel csak ritkán sodor össze az élet, így megesik, hogy hosszú éveken át szinglik maradnak, mire bekopogtat valaki igazán értékes az ajtajukon.

Saját képességed tudatában

Tyler Nix/unsplash.com

Spirituális beállítottságú személyként neked nagyon fontos az, hogy a lelked rendben legyen, megtaláld a megfelelő utat, és képes legyél a folyamatos fejlődésre. Valószínűleg figyelsz arra is, hogy megfelelően étkezz, hiszen egészséges test nélkül a lélek sem lehet az, de pont ez az oka annak, hogy olykor komoly önbizalmi problémákkal küzdesz.

Aki ennyire tudatában van a saját képességeinek, és annak, hogy merre tudna még fejlődni, sokszor hajlamos önmagát szigorúan kritizálni, például ha valamit nem tud úgy csinálni, ahogy szeretné. Ez a kritikusság pedig egy idő után nem csak magaddal szemben jelenik meg, hanem másokkal is.

Mivel elég jó emberismerő vagy, könnyen észreveszed, kinek miben kellene fejlődnie, és kimondottan zavar, ha valaki ezt nem látja meg, vagy a tanácsok ellenére sem akar változni.

Ez a másik dolog, ami miatt sokszor igaz rád, hogy válogatós vagy: nem csak azzal van problémád, akivel érzelmileg nem találod a közös nevezőt, de azt sem viseled el sokáig, ha valaki egyáltalán nem szeretne fejlődni.

Candice Picard/unsplash.com

Sok esetben a spirituális lelkületű emberek nehezen veszik rá magukat az ismerkedésre. A mai modern világban, ahol egyre többen regisztrálnak a Tinderre, és a személyes találkozások varázsa egyre ritkábbá válik, te nehezen találod a helyed. Sosem szeretted igazán az első randikat, a bizonytalanságot, és a taktikázást, hogy mit kellene írni, és mit nem szabad még, ezért egy idő után nem csoda, hogy elfáradsz ebben. Ezért egyre kevesebbszer teszed ki magad az online ismerkedésnek, mert még mindig arra vágysz, hogy személyesen ismerd meg a Nagy Ő-t, akivel nincsenek kínos csendek, kényszeredett beszélgetések és feszélyezett randevúk. A legtöbb spirituális ember részben ezért sem találja a szerelmet, hiszen ők valami sokkal valódibbra vágynak, mint amit a modern technológiai nyújtani képes!

Az érzékenység káosza

Elia Pellegrini/unsplash.com

A legtöbb spirituális lélekre igaz, hogy hiperérzékenyek, és emiatt talán észre sem veszik, hogy ők maguk akadályozzák meg a szerelem kialakulását. Aki ennyire erős érzelmekkel rendelkezik, valószínűleg egyszer-kétszer csalódott már, a rossz tapasztalatok hatására viszont fokozatosan elkezdi bezárni a szívét. Sokkal kevesebb bizalmat ad a másiknak, nehezebben nyílik meg, ezért egy idő után azt a képet adja magáról, hogy távolságtartó, és nem érdeklődik a másik iránt. Aki ennyire megközelíthetetlennek tűnik, azt nem is próbálják megismerni. Épp ezért fontos, hogy észrevedd, mik azok a tulajdonságaid, amik a saját gyengeségeid is egyben, mert amíg nem tanulod meg kezelni őket, folyamatosan útját fogják állni az életednek!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást