Amikor összetört a szíved és már semmit nem vársz a szerelemtől

Amikor összetört a szíved és már semmit nem vársz a szerelemtől

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Amikor összetört a szíved és már semmit nem vársz a szerelemtől

Megcsalt, hazudott, elhagyott, kiderült, hogy „olyan volt, mint a többi”? Minden nő életében akad pár igazi semmirekellő, link pasi, aki miatt úgy érzi, inkább lemond a szerelemről, minthogy ezen a szenvedésen újból keresztülmenjen. Egy nagy csalódás után az ember hajlamos úgy érezni, hogy már soha nem fogja megnyitni senkinek a szívét, mert fél, hogy az illető szintén visszaél majd vele. Pedig igaz a klisé, miszerint ilyenkor újra nyeregbe kell pattanni, azaz elkezdeni ismerkedni.

Akármennyire is fárasztó a randizás, hidd el, nem időpocsékolás. Sőt, amennyiben az „esélytelenek nyugalmával” vágsz bele, úgy csak pozitívan csalódhatsz. Ha lemondtál a szerelemről, csak magaddal teszel rosszat, hiszen az alábbi kellemetlen dolgok játszódnak le benned.

1. Visszautasítasz olyanokat, akiket nem kellene

Tegyük fel, hogy miközben a sebeidet nyalogatod, váratlanul randira hív egy kolléga, vagy egy barátnőd ismerőse. Te arra gondolsz, hogy úgysem lesz az egészből semmi és csípőből visszautasítod.

Úgy gondolod, úgyis csak az idődet vesztegetnéd, ha elmennél vele egy randira, pedig nem vagy látnok, hogy előre tudd, hogy nincs bennetek semmi közös.

Sosem lehet tudni, lehet, hogy az igazi ott toporog az orrod előtt, csak te esélyt sem adsz az illetőnek. Ne engedd, hogy az ideiglenes kiábrándultságod miatt lemaradj jó dolgokról.

2. Lesokkol egy randi gondolata is

Valahol a megtört lelked mélyén tisztában vagy vele, hogy ahhoz, hogy egy új férfival ismerkedj meg, először el kell menned egy találkozóra, de te pánikolsz és inkább az utolsó pillanatban lemondod. Pedig csak venni kell egy nagy levegőt és elmenni, hiszen semmi veszítenivalód nincs.

Ha nem sikerül jól a randi, nem lesz második, ilyen egyszerű. Ha pedig jól érzed magad, tehetsz egy következő lépést a szerelem felé, amiről most azt gondolod, nem kérsz belőle többet.

3. Mindig a legrosszabbra számítasz

Egy szerelmi bánat után nehéz újra megbízni valakiben. Még akkor is hajlamos vagy a rosszat keresni a másikban, mikor nincs rá semmi okod, mert csak arra tudsz gondolni, hogy az előző pároddal is milyen szépen indultak a dolgok, aztán milyen rémesen végződött.

Hosszú távon azonban nem lehet úgy élni az életet, hogy minden férfi kedves gesztusa mögött alantas szándékot sejtesz.

Valóban nem könnyű, de előbb-utóbb nyitnod kell valaki felé, akinek valóban fontos vagy, hiszen az állandó gyanakvás csak téged őröl fel.

4. Kételkedsz más párok boldogságában

Egy csalódás után az ember annyira ki tud ábrándulni a szerelemből, hogy hajlamos lesz mások kapcsolatait is megkérdőjelezni. Ha a legjobb barátnőd belezúgott egy pasiba és éppen azt fejtegeti, hogy megtalálta az igazit, te csak keserűen morogsz ahelyett, hogy örülnél a boldogságának.

Lehet, hogy jelen pillanatban minden nőt vak naívának és minden férfit számító dögnek látsz, de a saját frusztrációd nem szép dolog olyan emberekre kivetíteni, akik éppen a szerelem rózsaszín ködében lebegnek. Eljön újra az idő, amikor te is újra szerelmes leszel.

5. Tudod, hogy valami hiányzik

Egy csúnya szakítás után jót tehet egy kis pihenő, azaz egy olyan időszak, amit magadra fordítasz. Elkezdhetsz sportolni, belevághatsz egy új hobbiba, szervezhetsz magadnak programokat egyedül. Ilyenkor hasznos, ha az ember egy kicsit magába néz és rendbe teszi a lelkében a dolgokat. Azonban egy idő után érezni fogod, hogy hiányzik valami, illetve valaki.

Hiába mondogatod magadnak, hogy jól elvagy egyedül és nincs szükséged senkire, egy idő után el kell fogadnod, hogy az ember társas lány és te megérdemled, hogy valaki szeressen.

Amíg ebben nem hiszel újra, nem leszel maradéktalanul boldog.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást