Amikor a monokróm egyáltalán nem unalmas – Csodás egyszínű szettek

Amikor a monokróm egyáltalán nem unalmas – Csodás egyszínű szettek

Címlap / Stílus / Divat / Amikor a monokróm egyáltalán nem unalmas – Csodás egyszínű szettek

A monokróm összeállításokkal garantáltan nem foghatsz mellé, hiszen ilyenkor az alapszínek vagy teljesen azonosak, vagy nagyon közel állnak egymáshoz. Ha ilyen szettre építesz, akkor időnként megengedhetsz magadnak némi csavart – márpedig ebben az esetben garantáltan nem lesz unalmas a megjelenésed.

Klasszikus fekete

Igaz, nem a legvidámabb összeállítás, de a feketével nem eshetsz túlzásba.

A megfelelő darabok megválogatásával gyakorlatilag bármit elérhetsz: lehet elegáns, kifinomult, laza, sőt maximálisan nőies is.

A feketéhez ráadásul az összes szín passzol, tehát ha végül úgy döntesz, feldobnád valamivel a monokróm szettedet, könnyen megteheted.

Legyen szó élénk árnyalatokról, néhány feltűnő kiegészítőről, vagy éppen a mintákról, a fekete minden szinten szabad kezet ad neked.

Évszaktól függetlenül nyugodtan kísérletezgethetsz vele, bár nyáron természetesen jobban jársz, ha inkább a rövidebb darabokra helyezed a hangsúlyt.

Ősszel aztán szabadjára engedheted a fantáziádat, és akár ilyen merész, vagány összeállítást is kreálhatsz magadnak.

Izgalmas szürke

A fekete után jöhet a szürke, ami a közhiedelemmel ellentétben minden, csak nem unalmas.

Láthatod, könnyű vele nem éppen hétköznapi, különleges szettet összeállítani, és ehhez a legkevésbé sem kell az izgalomról lemondanod.

A szürkének az egyik legnagyobb előnye, hogy teljesen semleges, mivel félúton találod a fekete és a fehér között, ezzel a két színnel bármikor feldobhatod.

A szürke emellett jól passzol a rózsaszínhez, a sárgához, a kékes, zöldes árnyalatokhoz – és amint láthatod, a bézshez is.

Ahhoz, hogy elegánsan mutass tetőtől talpig szürkében, nagyon alaposan kell megválasztanod az alapdarabokat, tehát ha nem vagy teljes biztos a dolgodban, akkor válassz te is néhány élénk kiegészítőt, akár sálakat, akár bizsukat, táskákat.

Elegáns bézs

Némi bézses árnyalat az előző összeállításban is szerepelt már, de itt abszolút központi szerephez jutott – nem véletlenül!

Sokan imádják a barnás, bézses tónusokat, többen választják ezeket az alapszíneket a fekete és a szürke helyett.

Ennél jóval kevesebben kombinálják össze őket, pedig egyáltalán nem butaság ötvözni a külön-külön hétköznapi, együtt viszont izgalmas darabokat.

A barnán, illetve a bézsen könnyen lágyíthatsz a világos, krémes színekkel, és természetesen a fehérrel, míg ha merészebb összeállításra vágysz, voksolj nyugodtan a feketére.

A barna mellé nyugodtan választhatsz arany kiegészítőket, ha pedig továbblépnél a monokrómon, akkor jöhet a farmer kéksége, vagy éppen a bordó.

Sikkes bordók

Ősszel sokan választják alapszínnek a bordót, legalábbis akkor, ha a divat ezt aktuális megköveteli.

Pedig ezt az izgalmas árnyalatot egész nyugodtan viselheted az év bármelyik szakaszában!

A bordóból könnyen lehet elegáns, feltűnő összeállítást kreálni, míg a megfelelő árnyalatokkal és alapdarabokkal akár szoliddá, vagy sportosan csinossá is teheted.

Utóbbira kiváló példa a képen látható outfit, ami a korábban említett bézses tónusokat egyaránt magába foglalja.

A bordóhoz színben hasonló árnyalatokat éppúgy választhatsz, mint a már megszokott feketét és fehéret – ezekkel ráadásul az egyik legkifinomultabb összeállításokat hívhatod életre.

Talpig pirosba, bordóba öltözni mindig merészség, ha ez egyelőre távol áll tőled, válaszd elsőre nyugodtan a feltűnő kiegészítőket!

Jöhet a minta

A monokróm összeállításokba abszolút belefér a minta, sőt ha tényleg ragaszkodsz az egyszínű szettekhez, akkor ezzel a praktikával rengeteget dobhatsz a megjelenéseden.

Amennyiben továbbmennél, a mintákat és a színeket is bátran keverheted, persze csak a megfelelő formában.

A korábban említett barnákhoz kifejezetten jól állnak a leopárdmintás darabok, míg a feketére és fehérre építő szettekhez gyakorlatilag az összes minta passzol.

Aktuálisan – legalábbis a divat szerint – a különféle motívumokat még keverheted is egymással, de ezzel azért legyél óvatos.

Ha biztosra mennél, válassz monokróm, egyszínű alapot, amit dobj fel némi mintával, vagy az egyszerű, de mintás ruhád mellé társíts néhány színben harmonizáló kiegészítőt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást