Amarillisz – a téli napok megszépítője

Amarillisz – a téli napok megszépítője

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Amarillisz – a téli napok megszépítője

Gyönyörű, télen nyíló szobanövényünk az amarillisz. Ha szeretnénk egy látványos és hálás szobanövényt, ami új színt vihet a télbe, akkor érdemes beszerezni egyet belőle és elolvasni az alábbi tanácsokat:

– Ha elkezdte hajtani a leveleit, akkor tegyük meleg, de árnyékos helyre. Ne tegyük közvetlenül a fűtőtest mellé vagy annak tetejére, mert a hagyma így könnyen megrohadhat.

– Érdemes nagyobb cserepet választani neki, a hosszú levelek és a súlyos virág ugyanis lényegesebb stabilabb lehet egy szélesebb tartóban. Több virágot egy cserépbe ne ültessünk!

– Ha túl korán kezdjük öntözni a fejlődő virágot, akkor csak a levél fog kifejlődni, ezért az öntözéssel érdemes megvárni a szár megjelenését is. Ez a hagyma oldalából bújik elő.

– A virág kifejlődése érdekében tegyünk a néhány centiméteres hajtásra egy sötét papírból készített árnyékolót. Akkor távolítsuk el, mikor a növény már 15-20 centis lett.

– Készüljünk fel rá, hogy a hosszú levelek és a nehéz virág miatt virágkaróval kell majd megtámasztani a növényt, ezért szerezzünk be egyet. A hagymára vigyázva szúrjuk a földbe!

– Nem szabad túl sokszor és túl sokat öntözni, elég néhány naponta, vagy ha naponta szeretnénk, akkor csak kevés vízzel. A tápoldatot maximum hetente adjuk neki.

– Mikor a virágját bontja, már ne öntözzük és ne tápoldatozzuk többet, vagy csak minimálisan, néhány hetente tiszta vizet adjunk neki, de a tápoldatot mellőzzük.

– Ha a látványos virágokat szeretnénk sokáig élvezni, akkor éjszakára tegyük az amarilliszt hűvösebb helyre, így akár meg is duplázhatjuk a virágzási idő hosszúságát.

– Ha levelei száradni kezdenek, hagyjuk őket teljesen elszáradni, majd távolítsuk el az élettelen részeket. Vigyázzunk a hagymára, hogy az ne sértsük meg a levelek leszedése közben.

– Mikor az egész növény – a hagyma kivételével – elszáradt, tegyük a növényt sötét, hűvös helyre. A cserépben is hagyhatjuk, de a legjobb, ha papírba csomagoljuk a hagymákat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást