3 alternatíva adventi naptárra gyerekeknek – a klasszikus csoki helyett

3 alternatíva adventi naptárra gyerekeknek – a klasszikus csoki helyett

Címlap / Otthon / 3 alternatíva adventi naptárra gyerekeknek – a klasszikus csoki helyett

Családon belül próbáljuk az egészséges nassolás felé terelni a gyermekünket, de a téli időszakban nincs túl könnyű dolgunk. Még, ha mi nem is árasztjuk el édességgel, mire mindenkitől megérkezik a Mikuláscsomag, teljesen tele lesz a dobozkája csokoládéval.

Ezért döntöttünk úgy már tavaly, hogy alternatív lehetőség után nézünk az adventi naptárt illetően, és nem bonbonokkal lepjük meg a kislányunkat a visszaszámlálás során. Lássuk, milyen opciók közül válogathatsz, ha te sem szeretnél a hagyományos csoki mellett voksolni!

Apró meglepetések

A tavalyi évben apró meglepetéseket rejtettünk el az általunk készített kis zsákocskákba. Komoly kihívás volt mind a 24 zsebecskét megtölteni, ráadásul úgy, hogy figyelnünk kellett a méretre, hiszen legfeljebb egy kicsit lóghatott csak ki a zsákból az ajándék.

Hogy ne az utolsó pillanatban kelljen beszerezni a meglepetéseket, már évközben is lestük, hátha találunk aranyos apróságokat. Így vettünk egyszer a papírboltban faragót, a nyaralás során miniatűr karkötőt, vagy éppen baglyos hajgumit.

A nagyobb gyerkőcök persze másfajta ajándékokat is kaphatnak: gyerekbarát körömlakkot, vagy parfümöt, de jó választás a matrica és persze egy-egy egészségesebb nasi is megbújhat a meglepetések között.

Ezt az adventi naptárat meglehetősen sok idő összeállítani, de gyermekkorban legalább egyszer érdemes áldozni rá.

Megéri!

 

Minden napra egy mese

Az idei évben erre az alternatív adventi naptárra esett a választásunk. Végre elérkezett az az időszak, amikor a kislányunk érdeklődve figyeli a meséket, bár a képes kíséretet egyelőre igényli.

Emiatt összeválogattam 24 darab rövidebb karácsonyi mesét és mindegyik mellé kerestem egy témába vágó képet. Utóbbi nem csak illusztrálja a mese tartalmát, egyben színezőként is funkcionál.

Bár ennek a naptárnak is kicsit időigényes az elkészítése, kevesebb utánajárással és gyorsabban elkészül, mint előbbi társa. Ráadásul összeállítani sem túl bonyolult, hiszen a félbehajtott papírok akár egy borítékban is kényelmesen elférnek.

 

Közös ráhangolódás

A közös ünnepi hangolódásra remek lehetőséget kínálnak a versek és persze a rövidebb karácsonyi mesék is. Ha inkább interaktív adventi naptárt képzeltek el magatoknak, érdemes összeválogatnod 24 darab mesét, vagy karácsonyi verset, amiket elmenthetsz, vagy letölthetsz a gépedre.

Ezt követően már csak azt kell kitalálnod, milyen sorrendben következzenek a kis videók egymás után és hogyan fogjátok három dimenzióban megvalósítani a naptárt, ami tartalmazza a mese- vagy éppen a verscímeket. A gyerekeknek fontos, hogy ne maradjon el a bontogatás élménye!

Emellett pedig lényeges az is, hogy ha ezt a lehetőséget választod, akkor is végig maradj a gyermekeddel, és közösen nézzétek meg a mesét, vagy együtt hallgassátok, tanuljátok a verset. Az adventi időszak lényege a készülődés, az együtt töltött idő, és ezt nem lenne helyes kiadni a kezeid közül.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást