Kikapcsolódás / Szórakozás

5 ember, aki kicselezte a halált: megdöbbentő és hihetetlen történetek

5 ember, aki kicselezte a halált: megdöbbentő és hihetetlen történetek

Gyakran mondjuk azt, hogy halálra rémültünk, de igazi halálközeli élménye nem sok embernek van, elsősorban azért, mert akit komoly baleset ér, az legtöbbször sajnos bele is hal. Néha azonban előfordul, hogy valaki csodával határos módon visszatér a halál torkából. Nem gondolnánk, hogy életben maradhat az, aki kiesik egy repülőgépből, vagy eltalálja egy meteorit, esetleg egy kígyó halálos szorításából szabadítják ki, de az alábbi öt hölgy esete példa arra, hogy néha igenis túl lehet élni azt is, ha meglegyint a halál szele.

Vesna Vulovic

Vesna esete olyan hihetetlen, hogy a mai napig benne van a Guiness Rekordok könyvében, mint a legmagasabb – ejtőernyő nélküli – zuhanás túlélője.

1972-ben egy terrorista bombát robbantott a JAT 367 Horvátországba tartó járatán. Vesna – aki légiutas kísérőként dolgozott a gépen – a gép egyik darabjába szorulva zuhant tízezer métert.

Olyan szerencsésen érkezett egy hegyre, hogy ugyan eltörte lábait, három csigolyáját és ideiglenesen le is bénult, de egy pásztor meghallotta kiabálását és megmenekült.

Később újra megtanult járni és mivel a zuhanás előtt elájult és semmi emléke nem volt róla, így továbbra sem félt a repüléstől.

 

Reshma Begum

2013 áprilisában összeomlott egy ruhagyár Bangladeshben és a borzasztó katasztrófában 1100 dolgozó lelte halálát.

Egyből elkezdték a mentést, de pár nap után már senki nem reménykedett abban, hogy a romok alól élve kerül elő valaki.

A 17. napon viszont a mentőegységek doboló hangot hallottak a mélyből és alig akartak hinni a szemüknek, mikor meglátták a 19 éves Reshma Begum-ot. A lány kekszen és esővízen élt a sötétben két héten keresztül halott kollégái között, de könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot.

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást