Kikapcsolódás / Szórakozás

Nők, akik kicselezték a halált: 5 megdöbbentő és hihetetlen történet

Nők, akik kicselezték a halált: 5 megdöbbentő és hihetetlen történet

Gyakran mondjuk azt, hogy halálra rémültünk, de igazi halálközeli élménye nem sok embernek van, elsősorban azért, mert akit komoly baleset ér, az legtöbbször sajnos bele is hal. Néha azonban előfordul, hogy valaki csodával határos módon visszatér a halál torkából. Nem gondolnánk, hogy életben maradhat az, aki kiesik egy repülőgépből, vagy eltalálja egy meteorit, esetleg egy kígyó halálos szorításából szabadítják ki, de az alábbi öt hölgy esete példa arra, hogy néha igenis túl lehet élni azt is, ha meglegyint a halál szele.

Vesna Vulovic

Vesna esete olyan hihetetlen, hogy a mai napig benne van a Guiness Rekordok könyvében, mint a legmagasabb – ejtőernyő nélküli – zuhanás túlélője.

1972-ben egy terrorista bombát robbantott a JAT 367 Horvátországba tartó járatán. Vesna – aki légiutas kísérőként dolgozott a gépen – a gép egyik darabjába szorulva zuhant tízezer métert.

Olyan szerencsésen érkezett egy hegyre, hogy ugyan eltörte lábait, három csigolyáját és ideiglenesen le is bénult, de egy pásztor meghallotta kiabálását és megmenekült.

Később újra megtanult járni és mivel a zuhanás előtt elájult és semmi emléke nem volt róla, így továbbra sem félt a repüléstől.

 

Reshma Begum

2013 áprilisában összeomlott egy ruhagyár Bangladeshben és a borzasztó katasztrófában 1100 dolgozó lelte halálát.

Egyből elkezdték a mentést, de pár nap után már senki nem reménykedett abban, hogy a romok alól élve kerül elő valaki.

A 17. napon viszont a mentőegységek doboló hangot hallottak a mélyből és alig akartak hinni a szemüknek, mikor meglátták a 19 éves Reshma Begum-ot. A lány kekszen és esővízen élt a sötétben két héten keresztül halott kollégái között, de könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot.

 

Ann Hodges

Az alabama-i Ann Hodges azzal írta be magát a történelemkönyvekbe, hogy ő a világ eddigi egyetlen meteorit-sérültje.

1954-ben Ann éppen a nappalija kanapéján szunyókált békésen, mikor egy becsapódó meteorit berobbant a tetőn és eltalálta.

A kő az oldalát sebezte meg, de egy nagy zúzódáson kívül nem esett baja. A tudósok szerint nagyobb eséllyel kerülhetünk egyszerre egy tornádó és egy hurrikán közepébe miközben megcsap a villám, minthogy eltaláljon miket egy meteorit. A hölgy a követ egy múzeumnak ajándékozta.

 

Juliane Koepke

A német tinédzser története bejárta a világsajtót, mikor 17 évesen elképesztő balesetet élt túl. 1971-ben éppen tudós szüleihez utazott haza Peruba, mikor repülőgépe lezuhant és az Amazonas menti erdőségbe csapódott.

Juliane esését tompította a lombkorona, mikor székébe szíjazva földet ért és csodával határos módon megúszta a zuhanást könnyebb sérülésekkel és egy törött kulcscsonttal.

Ezzel azonban nem értek véget megpróbáltatásai, hiszen tudta, hogy minimális az esélye, hogy a kis repülőgépet megtalálják a rengetegben. Tíz napon keresztül túrázott a krokodiloktól és kígyóktól hemzsegő dzsungelben. Egy folyót követett és végül favágók találták meg egyik viskójukban.

 

Halifah Othman

A 47 éves malayziai Halifah nem tudta olyan sikerrel elkerülni a kígyókat, mint az előbb említett Juliane, a kétgyermekes édesanyát ugyanis a saját kertében támadta meg egy hatalmas piton.

Halifah éppen a szemetet vitte ki, mikor a hatméteres, közel 30 kilós állat megmarta és rátekeredett. Perceken belül halál várt rá, de utolsó erejével sikoltott egyet, mire fiai kiszaladtak hozzá. Az állatot végül a szomszédok ölték meg egy speciális maláj késsel, egy úgynevezett paranggal. Halifah vérző lábbal és nyakkal került kórházba, de szerencsésen felépült.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást