A nyár kedvenc desszertjei a fagylaltok. Bármilyen gyümölcsből elkészítheted, mi most az áfonyás változatot mutatjuk be.
Hozzávalók
– 250 ml tejszín,
– 50dkg natúr joghurt,
– 45 dkg áfonya (mosott),
– 25 dkg kristálycukor,
– 4 evőkanál áfonyaszirup
Elkészítése
1. Egy serpenyőbe főzzük össze az áfonyát, a cukrot és 250ml vizet, forraljuk 10-12 percig amíg az áfonya megpuhul.
2. Vegyük ki az áfonya 1/4-ét és tegyük hűlni.
3. A maradékot turmixoljuk össze a sziruppal és hagyjuk kihűlni.
4. A tejszínt, joghurtot öntsük a keverékhez, keverjük jól össze, majd tegyük hozzá a félretett ép áfonyákat.
5. A keveréket helyezzük mélyhűtőbe, vagy fagylalt készítő gépbe.