Áfonyafagylalt recept

Áfonyafagylalt recept

Címlap / Életmód / Receptek / Áfonyafagylalt recept

A nyár kedvenc desszertjei a fagylaltok. Bármilyen gyümölcsből elkészítheted, mi most az áfonyás változatot mutatjuk be.

Hozzávalók

– 250 ml tejszín,
– 50dkg natúr joghurt,
– 45 dkg áfonya (mosott),
– 25 dkg kristálycukor,
– 4 evőkanál áfonyaszirup

Elkészítése

1. Egy serpenyőbe főzzük össze az áfonyát, a cukrot és 250ml vizet, forraljuk 10-12 percig amíg az áfonya megpuhul.

2. Vegyük ki az áfonya 1/4-ét és tegyük hűlni.

3. A maradékot turmixoljuk össze a sziruppal és hagyjuk kihűlni.

4. A tejszínt, joghurtot öntsük a keverékhez, keverjük jól össze, majd tegyük hozzá a félretett ép áfonyákat.

5. A keveréket helyezzük mélyhűtőbe, vagy fagylalt készítő gépbe.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!