A Safe Laser 3 legjobb felhasználási területe

A Safe Laser 3 legjobb felhasználási területe

Címlap / Életmód / Egészség / A Safe Laser 3 legjobb felhasználási területe

A safe laser mondhatni ösztönzi a testet a gyógyulásra. A lézerfény segítségével beindulnak bizonyos enzim folyamatok, amelyek elindítják az ATP termelődést. Az ATP vagyis, adenozin-trifoszát működteti lényegében szervezetünk minden sejtjét, tehát ez az egyik legalapvetőbb energiája az emberi testnek. Ha ezt megnöveljük, azzal gyorsabb anyagcserét idézünk elő, tehát hatékonyabb sejtműködést és gyorsabb regenerálódást érünk el, vagyis a beteg állapota gyorsabban javul. Ez a fajta kezelés nem csak a tünetek enyhítésére jó, de képes a probléma okát is megszűntetni. Három alapvető gyógyítási területen használhatjuk a Safe Lasert: Fájdalomcsillapítás; Gyulladáscsökkentés; Biostimulációs hatás. (X)

Honnan is indult a Safe Laser története?

Az eszköz Theodore Mainman nevéhez fűződik, aki 1960-ban elkészítette az első működő lézert, melynek továbbfejlesztett változatai már képesek voltak áthatolni a bőrön is.

Mester Endre professzor volt az, aki a lézer veszélyeit és mellékhatásait tüzetesen kutatta. Kutatásai során pedig nagy felfedezésre tett szert. Felfedezte, hogy a „lágy-lézer pozitív hatással van az emberi szervezetre, mivel biostimulációs vagyis serkentő hatást idéz elő. Ez nem mást jelentett, minthogy a lézer világítása alatt a sejtek, szövetek gyorsabb regenerálódást mutattak, új sejtek, új szövetek, vagy akár új hajszálerek is létrejöttek.

Évekkel később egy kutató csoport felfedezte, hogy a lézerfény polarizációjának köszönhetőek ezek a pozitív folyamatok. Így már csak annyi volt hátra, hogy csökkentsük a lézer emberi szemre gyakorolt káros hatásait.

Napjainkban is erre a felfedezésre épül a safe laser, de természetesen az eltelt több mint 30 év fejlődésével és tapasztalataival kiegészülve.

Mitől egyedi a Safe Laser technológia?

Safe Laser készülékeknek egy új, különleges lézer fényforrása van, mely a többi lézerhez hasonlóan poláros, koherens, monokromatikus fényt sugároz, de a hagyományos lézerekkel ellentétben a fénye nem párhuzamos és optikailag sem lehet pontszerűvé fókuszálni. Ezt az új technológiát hívjuk „Safe Laser’-nek azaz „Biztonságos Lézer’-nek. Ez a lámpa szemre veszélytelen, mivel a fény egy viszonylag nagy szórófelületről lép ki, nagy széttárása van, így a szemlencse nem képes a kis fényfoltra fókuszálni, ezért az ideghártyán és a látóidegeken nem okoz sérülést.

Pozitív hatások a lézerfények köszönhetően

Ebben a három szerepben használják főként a lágylézeres kezelést az emberi szervezetre:

  • Fájdalom csillapítás
  • Gyulladáscsökkentő
  • Biostimulációs hatás

A következőkben ezekről fogunk kicsit bővebben beszélni, hogy jobban megértsék mégis, hogy segít a Safe Laser ezeken a területeken, hogyan segíti a gyógyulást.

Csillapítsuk fájdalmunkat lézerfénnyel

A fájdalomcsillapító hatás hosszú folyamatokon keresztül jön létre:

  • Akadályozza a fájdalom által keltett ingerület haladását, ami az agy felé halad. Emiatt csökken a fájdalom érzet és az ideg is jelentősen kevésbé lesz érzékeny.
  • Enyhíti a gyulladást és a duzzanatot a sérülés helyén, ez a folyamat a fájdalomcsillapítás mellett már a gyógyulást is elősegíti.
  • Növeli a testünkben lévő természetes fájdalomcsillapító anyagok, endorfinok és enkefalinok, termelését, amelynek hatására szintén csökken a fájdalmunk.

Hatékony segítség a gyulladások és duzzanatok kezelésére

A Safe Laser kitágítja a kisebb artériákat és nyirok ereket, ez a folyamat elősegíti az ödémák megszűnését, mivel a duzzanatot okozó folyadék könnyebben elhagyja a sérült részt.  Ezen kívül, a nyirokerek kitágulásával, jelentősen javul a nyirokkeringés is, ennek köszönhetően egy-egy véraláfutást könnyedén és gyorsan el tudunk tüntetni lézerterápia segítségével.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!