A növényi étrendet illetően az egyik legnehezebb feladat az, hogy gyökeresen meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat az ételekhez, és el kell engednünk a hagyományokat. Ez egyúttal kiváló lehetőség új ízek, fogások kipróbálására, de azért kellő töprengést is jelent – legalábbis egy ideig.
Nekem például nem is a húsok elhagyása volt nehéz, főleg nem a tejtermékeké, amikre manapság már remek alternatívák vannak. Annál problémásabb volt, hogy mi kerüljön pl. a szendvicsembe, ha a szalámik és a különféle szendvicskrémek kiesnek. Szerencsére találtam remek alternatívákat, mégpedig a margarinon túl!
5/6 Avokádókrém
Az avokádókrém a guacamole kistestvére, legalábbis számomra az egyszerűbb és gyorsabb változata, ezért sűrűbben is kerül az asztalomra.
Régen egyáltalán nem ettem avokádót, de ez a krém már teljesen függővé tette az egész családot.
Nagyon egyszerű, villámgyors és tökéletesen passzol a salátákhoz, szendvicskrémként, mártogatósként is isteni.
Csak össze kell turmixolni a megtisztított avokádót kevés sóval, fokhagymával és friss citromlével – én még a borsot is ki szoktam hagyni, mert egyáltalán nem hiányzik belőle.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!