Kert és terasz / Otthon

5 különleges díszfa, aminek látványa mindenkit ámulatba ejt

5 különleges díszfa, aminek látványa mindenkit ámulatba ejt

Ecetfa

Az ecetfa könnyen terjed, ezért érdemes olyan helyre ültetni, ahol erre nincs túl sok lehetősége (pl. garázsfeljáró mellé). Gyors szaporodása jól mutatja, hogy nem egy kifejezetten nehezen gondozható díszfáról beszélünk, ám mindezek ellenére az ecetfa esetében garantáltan számolhatsz a csodás látvánnyal. Jól tűri a szárazságot, a kánikulát, és nem kényes a talajra sem.

Összetett levélzete ősszel csodaszép narancsos-pirosas árnyalatra vált, a nyár derekán pedig mély bordó termései díszítik a zöld lombot. Sokan nem tudják, de az ecetfa terméséből különleges limonádé is készülhet, így nem csak gyönyörű, általában 3-5 méter magasra növő fát kapunk általa, hanem egy új, izgalmas ízt is a konyhába.

Csüngő borsófa

Az elmúlt években indult hódító körútjára hazánkban is a csüngő borsófa, köszönhetően különleges és egészen egyedi küllemének. Ahogy a neve is mutatja, a borsófa ágai lefelé hajlanak. Levelei párosan szárnyaltak és élénk zöldek, amiket még jobban kiemel a májusban megjelenő, sárga, borsóra hasonlító virágzat.

A csöngő borsófa már nem olyan igénytelen, mint az ecetfa, de azért még mindig nem túl bonyolult a gondozása. Arra kell ügyelni, hogy meszes és laza talajt igényel, és nem szívesen fejlődik más növények közvetlen közelében. Egyébként jól tűri a szárazságot, és az igazító metszésen felül nem igazán kell törődni vele.

Szivarfa

A szivarfa egy közepes méretű, igénytelen díszfa kedves küllemmel. Báját leginkább méretes, szív alakú leveleinek köszönheti, illetve hálás, oszlopos virágzatának. Nem túl igényes: jól tűri a szennyezettebb levegőt, míg a betegségekkel szemben ellenálló, így igazán egyszerű a gondozása.

Mindössze arra kell figyelni, hogy napos és lehetőleg szélvédett helyre ültessük. A talajt illetően nem igazán válogatós, de erősebben növekszik laza és tápláló földben. Kiváló választás számodra akkor, ha különösebb gondozás nélkül szeretnél egy látványos fára szert tenni, ami pontosan úgy néz ki, mintha rendszeresen, nagy szakértelemmel metszenéd.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást