A növényi étrendet illetően az egyik legnehezebb feladat az, hogy gyökeresen meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat az ételekhez, és el kell engednünk a hagyományokat. Ez egyúttal kiváló lehetőség új ízek, fogások kipróbálására, de azért kellő töprengést is jelent – legalábbis egy ideig.
Nekem például nem is a húsok elhagyása volt nehéz, főleg nem a tejtermékeké, amikre manapság már remek alternatívák vannak. Annál problémásabb volt, hogy mi kerüljön pl. a szendvicsembe, ha a szalámik és a különféle szendvicskrémek kiesnek. Szerencsére találtam remek alternatívákat, mégpedig a margarinon túl!
4/6 Vegán sajtszósz
Az egyik személyes kedvencem a növényi alapokra építő sajtszósz, ami nekem életmentő volt, tekintve, hogy igazi sajtmániás voltam.
Ennek a csodálatos mártásnak az alapja a vitaminokban és fehérjékben bővelkedő sörélesztő, amit önmagában, fűszerként is használhatsz.
Ha szószt szeretnél készíteni belőle, akkor érdemes fűszerezni sóval, fokhagymaporral és vöröshagyma granulátummal, esetleg egy csipetnyi fűszerpaprikával.
Ezt követően kevés liszt/keményítő és víz hozzáadásával kell felfőzni kb. fél-egy perc alatt.
Volt, hogy kenyérre kentem, de inkább mártogatósnak és mártásnak szoktam használni, főleg tésztaételek mellé.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!