A növényi étrendet illetően az egyik legnehezebb feladat az, hogy gyökeresen meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat az ételekhez, és el kell engednünk a hagyományokat. Ez egyúttal kiváló lehetőség új ízek, fogások kipróbálására, de azért kellő töprengést is jelent – legalábbis egy ideig.
Nekem például nem is a húsok elhagyása volt nehéz, főleg nem a tejtermékeké, amikre manapság már remek alternatívák vannak. Annál problémásabb volt, hogy mi kerüljön pl. a szendvicsembe, ha a szalámik és a különféle szendvicskrémek kiesnek. Szerencsére találtam remek alternatívákat, mégpedig a margarinon túl!
6/6 Földimogyorókrém
Végül, de nem utolsó sorban itt egy édességek mellé is passzoló krém, hiszen erről sem kell lemondani a növényi étrendben.
A földimogyorókrémet emeltem ki, mert ez a legolcsóbb és legáltalánosabb, de gyakorlatilag minden magból készítenek (vagy készíthetsz házilag) krémet.
A teljesség igénye nélkül ott a kesudió, a tökmag és a mandula, amikből mennyei krémek készülnek.
Ezeket fogyaszthatod magukban, palacsintára kenve, süteményre öntve, és persze keverheted kakaóval is a még bombasztikusabb ízélmény érdekében.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!