„Úgy irigylem, hogy ilyen alakkal is bevállaltad ezt a ruhát!” – Sértő mondatok nőktől nőknek

„Úgy irigylem, hogy ilyen alakkal is bevállaltad ezt a ruhát!” – Sértő mondatok nőktől nőknek

Címlap / Életmód / Lélek / „Úgy irigylem, hogy ilyen alakkal is bevállaltad ezt a ruhát!” – Sértő mondatok nőktől nőknek

Egy rosszul elejtett mondat rengeteg kárt tud okozni egy ember lelkében. Vannak emberek, akik kellő empátiával és érzelmi intelligenciával rendelkezve érzékelik, hogy mivel tudnának sebezni, ezért nem mondanak ki mindent, de sajnos olyanok is szép számmal akadnak, akik, vagy tudatlanul, vagy tudatosan tőrt döfnek a másik szívébe, talán nem is gondolva arra, mekkora kárt okoznak valakinek az életében.

„Úgy irigylem, hogy te ilyen alakkal is bevállalod ezt a ruhát!”

Pár éve egy esküvőn hallottam meg ezt a mondatot a szomszéd asztaltársaságnál és egyből hátra is fordultam. Egy középkorú nő „dicsérete” volt ez egy akkor nagyon fiatal lányhoz. Természetesen a hölgy arról is gondoskodott, hogy ne csak a lány hallja meg „kedves” szavait, hanem a fél násznép is.

Ami a legviccesebb ezekben a helyzetekben, hogy általában ezeket a sértő kritikákat nem a Vogue magazin modelljei intézik mások irányába, éppen az ellenkezője. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy ezekben a helyzetekben nyugodtan dobjon vissza egy hasonlóan pikírt megjegyzést az illetőnek, hogy észbe kapjon.

„Mikor lesz már végre gyereketek?”

Szerintem ez a világ egyik legízléstelenebb mondata. Egyrészt senkinek semmi köze ahhoz, hogy egy pár mikor szeretne gyereket vállalni, másrészt soha nem tudhatjuk, mi állhat ennek hátterében. Lehet, hogy egy betegség miatt nem jön össze a baba, pedig már régóta vágynak egy gyerekre.

Az ehhez hasonló kéretlen megjegyzések pedig akár odáig is fajulhatnak, hogy a nőben tovább fokozódik a stressz, ami akár az egész hormonháztartását is felboríthatja. Nyugodjon le mindenki, mert úgyis szemmel látható eredménye lesz annak, ha egy pár a gyerekvállalás mellett dönt, addig pedig rengeteg témából válogathatunk egy beszélgetés során.

„Neked miért nincs párkapcsolatod?”

A legtöbb szingli kriptonit kérdése és természetesen a legtöbb családi eseményen biztosan lesz valaki, aki gondoskodik arról, hogy ez a kedves kis kérdés elhangozzon. Semmi baj nincs az érdeklődéssel, de ezt lehet egy nagyon kedves, empatikus módon is intézni a másik felé.

Még abban sincs kivetnivaló, ha a nagyszülők szegezik az unokának ezt a hirtelen kérdést, mivel az ő generációjukban abszolút nem volt nagy divat, hogy ennyit foglalkozzanak a másik érzéseivel, de általában nem is ők szoktak ilyen „kedvesek” lenni, hanem egy távoli rokon, akivel jó, ha ötévente találkozik az ember. Szerencsére!

„Tényleg ő tetszik neked? Lehet, kicsit alacsonyabbra kellene tenned a lécet, nem?”

Ennek a kérdésnek is fültanúja lehettem, addig nem hittem, hogy létezhet ennyire bunkó ember és láss csodát, léteznek. Az egyik legjobb barátom, aki egy fantasztikus ember, lehengerlő személyiséggel, éppen kinézett magának egy 10/10-es pasit, miután szembesítették azzal, hogy lehet, nem az ő súlycsoportjába tartozik.

Szerencsére az én barátom kellően bátor és ez a mondat elég volt ahhoz, hogy felhúzza magát és egyből leszólítsa a pasit, aki odáig volt érte. Természetesen gondoskodtunk arról, hogy ennek a látványnak a kérdés feltevője is szemtanúja legyen.

Bántó megjegyzések nőktől nőknek
hsyncoban/iistockphoto.com

„Ő a pasid? Tök jó, hogy téged nem érdekelnek a külsőségek!”

Akkor most dicsérsz, vagy megalázol? Ahogy idősödöm, egyre inkább látom, hogy egy szép külső mennyire kevés, ha párválasztásról van szó. Mégis, sokan vannak, akiknek még mindig az a mérvadó, hogy a pasid mennyire hasonlít Brad Pittre. Egy ilyen mondattal nem csak őt sértik meg, hanem téged is. Az ehhez hasonló kérdésektől csak az óv meg, ha valaki kellő önbizalommal rendelkezik. Utána már kifejezetten élvezni fogja, ha betalálják egy ilyen kérdéssel és alig várja majd a visszavágót.

„De jól nézel ki! Ugye, most híztál?”

Vannak nők, akik csak legyintenek egy ehhez hasonló megjegyzésre, vagy elviccelik a helyzetet, de bizony vannak, akik a kellemetlen bájcsevej után kemény harcot vívnak önmagukkal a zárt ajtók mögött. Szerintem borzasztóan udvariatlan valakinek a külsejét kritizálni, legyen szó bármiről.

Általában a kritikusok életében valami nagyon nincs rendben és mások kritizálásával próbálják jobban érezni magukat saját bőrükben. Persze, ez nem vigasz annak, aki a kritikát kapja, de jobb, ha tudod, hogy nem kötelességed kedvesen reagálni ezekre a mondatokra! Állj ki magadért és benned élő nőért! Mert megérdemli!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!