A növényi étrendet illetően az egyik legnehezebb feladat az, hogy gyökeresen meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat az ételekhez, és el kell engednünk a hagyományokat. Ez egyúttal kiváló lehetőség új ízek, fogások kipróbálására, de azért kellő töprengést is jelent – legalábbis egy ideig.
Nekem például nem is a húsok elhagyása volt nehéz, főleg nem a tejtermékeké, amikre manapság már remek alternatívák vannak. Annál problémásabb volt, hogy mi kerüljön pl. a szendvicsembe, ha a szalámik és a különféle szendvicskrémek kiesnek. Szerencsére találtam remek alternatívákat, mégpedig a margarinon túl!
2/6 Babkrém
A zöldségkrémek tárháza gyakorlatilag végtelen, mégis a babot emelném ki közülük.
Nem csak a tápanyagtartalma miatt, hanem mert szintén egy nagyon gyors és egyszerű finomságról beszélünk.
Elkészítése során annyi a teendőd, hogy átmosott konzervbabot (vagy frissen főttet) kell összeturmixolnod kevés lilahagymával, citromlével, fűszerekkel (só, bors, pirospaprika, vagy amit csak szeretnél) és friss, vágott petrezselyemmel.
A babkrém persze csak egy ízletes példa, bármilyen zöldséget pürésíthetsz főzve, többségüket akár nyersen is.
Amikor zöldségfasírtot csinálok, egy kis részt gyakran félreteszek még a sűrítés, formázás előtt, és szendvicskrémként használom.
Így legalább a vacsorán nem kell már gondolkoznom!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!