5 gyakorlatias tipp költözködéshez, hogy ne menjenek rá az idegeid

5 gyakorlatias tipp költözködéshez, hogy ne menjenek rá az idegeid

Címlap / Otthon / Dekor / 5 gyakorlatias tipp költözködéshez, hogy ne menjenek rá az idegeid

A költözködés mindig stresszes időszak, de remélhetőleg valami jobb felé vezet. Hogy útközben se mondják fel az idegeid a szolgálatot, összegyűjtöttünk néhány életmentő tippet, amivel megkönnyítheted ezt a tortúrát!

Okos dobozok

Próbáld nagyjából előre felmérni a terepet és eldönteni, melyik szoba bepakolásához hány dobozra lesz szükséged.

Kartondobozokat kérhetsz a közeli kisboltban is, de vehetsz is néhányat – ha sok és nehéz holmid van, akkor ez különösen ajánlott.

Próbáld szobák szerint csoportosítani a dobozokat, és mindegyikre írd rá legalább néhány kulcsszóval, hogy mi van benne.

Ez csak pár extra percet jelent, de kipakoláskor nagyon hálás leszel magadnak érte.

Készíts túlélőcsomagot!

Fogj egy bőröndöt és egy erre a célra kijelölt dobozt, és pakolj össze mindent, amire a költözés néhány napjában szükséged lehet.

A nagy munka után biztos jól esne majd anélkül lezuhanyozni, hogy a teljes fürdőszobai felszerelést kipakolnád egy törülközőért, és annál is kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor a nagy cipekedés után még innál egy pohár vizet, de már az összes poharad egy dobozba zárva pihen.

Pakolj el ruhákat is arra az esetre, ha nem tudnál néhány napig mosni.

Bízd a költöztetőkre

Persze, néhány holmit az ember a taxiba vagy a saját autójába is bedob, de amikor egy komplett háztartást kell kipakolni, jobb, ha profik segítségét kéred.

Ha kiszámolod, hogy mennyit költenél benzinre, vagy mennyi időbe telne, amíg te magad lepakolsz mindent, lehet, hogy még olcsóbban is kijössz, ha felfogadsz két szakembert.

Ne akarj hős lenni, keress költöztetőket – de csak olyanokat, akik biztosítást és referenciát is fel tudnak mutatni.

Ne a csúcsidőben indulj el!

Ha már a költöztetőkről van szó: érdemes szem előtt tartani, hogy a legtöbben a hónap végén vagy elején költöznek, hiszen ekkor szoktak lejárni az albérleti szerződések.

A péntek, a szombat, a vasárnap és a hétfő szintén zsúfolt, ezekre a napokra már jó előre érdemes foglalni.

De ne csak a dátumot, az időpontot is gondosan válaszd meg! Sokat fogsz füstölögni, ha éppen a legnagyobb csúcsforgalomban indultok el, és neked súlyos pénzeket kell fizetned azért, hogy minden holmiddal felszerelkezve egy kereszteződésben álljatok 25 percet.

Az idő pénz, főleg, ha költözködésről van szó.

Szelektálj!

Egy költözködés jó alkalom arra is, hogy megszabadulj azoktól a holmiktól, amiket akár évek óta sem használsz.

Ha az a típus vagy, aki nem szeret kidobni semmit, akkor ez kicsit fájdalmas lehet, de még mindig kevésbé kellemetlen, mintha fizetnél azért, hogy becsomagold, felpakoltasd, lepakoltasd és kicsomagold a soha nem használt kacatokat.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!