Ezek voltak az év legmeghatóbb reklámjai

Ezek voltak az év legmeghatóbb reklámjai

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezek voltak az év legmeghatóbb reklámjai

Veled is előfordult már, hogy rákattintottál a YouTube-on egy videóra, és fél órával később még mindig megható, vagy éppen hihetetlenül aranyos reklámokat nézegettél? Szerencsére a neten bőven található választék, és ebből az elmúlt év sem maradhatott ki. Most összegyűjtöttünk néhány olyan videót, amit feltétlenül meg kell nézned!

Barátok, mindörökké!

Az Android idei reklámjával mindenki szívét sikeresen meghódította. A videóban ugyanis különös, de annál aranyosabb állati barátságokat mutatnak be: egy kutya babakocsiban tologat egy cicát, egy elefánt vidáman játszadozik egy birkával, egy tigris pedig összebújik egy mackóval.

A reklám ezzel azt sugallja, hogy hiába van két élőlény között óriási különbség, a szeretet mindent képes áthidalni – a lényeg, hogy együtt legyünk!

A távolság leküzdhető

Közeledik a karácsony; mi sem bizonyíthatná ezt jobban annál, hogy néhány hete fényárban úsznak a plázák és a városok bizonyos részei. Bár a Szentestéig még hátra van egy kis idő, valószínűleg téged is egyre jobban átjár az ünnepi hangulat, miközben már most azon gondolkodsz, milyen ajándékkal lepd meg a szeretteidet.

Ha ez rád is igaz, feltétlenül meg kell nézned John Lewis idei karácsonyi reklámját, amely legalább annyira meghatóra sikerült, mint az előző!

Nem vagy egyedül!

Noha a karácsonyi reklámok koronázatlan királya határozottan John Lewis, idén neki is akadt ellenfele! Egy spanyol lottó videó ugyanis rengeteg ember szemébe csalt könnyeket – és ez nem a véletlen műve.

A történet egy Justino nevű biztonsági őrről szól, aki minden este 10 órakor felkel, hogy beérjen dolgozni a próbababa gyárba, ahol kifejezetten magányosan érzi magát. Egyik este támad egy ötlete: elhelyezi a manökeneket olyan pózokban, amivel mosolyt csalhat a többiek arcára. Lelkesedése azonban abbamarad, miután egy újság címlapján meglátja: a munkatársai megnyerték a lottót, és közösen osztozkodnak a milliókon, de neki senki sem szólt. Csakhogy a történet ezt követően váratlan fordulatot vesz…

A részletek számítanak

Ha eddig úgy gondoltad, egy rágó segítségével nem lehet romantikus videót készíteni, határozottan meg fogsz lepődni!

Az Extra Gum nevezetű márka ugyanis két szerelmes, Sarah és Juan történetét mutatja be, ami egy szimpla pillantással kezdődött. Életük legfontosabb pillanataiban viszont mindig kéznél volt ez a bizonyos rágógumi, ami elsőre talán furcsának hangzik, de a videó legvégére teljesen más értelmet ad a történetnek. Határozottan ez volt az év egyik legromantikusabb reklámfilmje!

Valóra váltott álmok

Emlékszel még, milyen érzés volt belebújni egy képzeletbeli személyiségbe, és életre kelteni ezt a kedvenc babád segítségével?

A Barbie-nak idén sikerült olyan reklámmal előállnia, amely nem csak szívmelengető, de egyúttal mélyebb jelentéssel is rendelkezik. A felvételen kislányok vizsgálják az állatokat a rendelőben, ők tartják az előadást és segítik a sportolókat az edzésben – nézd végig a videót, és rögtön megérted, mi az oka ennek a különös helyzetnek!

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!