Párszáz forintos találmány, ami nők millióinak az életét változtathatja meg

Párszáz forintos találmány, ami nők millióinak az életét változtathatja meg

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Párszáz forintos találmány, ami nők millióinak az életét változtathatja meg

Világszerte lányok és nők milliói küzdenek havonta egyszer ugyanazzal a gonddal, azonban a nehéz napokat a fejlődő országokban még sem esztétikailag, sem pedig higiéniailag nem könnyű átvészelni.

Azért, hogy ezeket a problémákat orvosolhassák, megszületett egy egyszerű, párszáz forintos találmány, amit a Flo névre kereszteltek el.

Az elmaradott országokban a nők és lányok 90 %-a nem engedheti meg magának, hogy a menstruáció ideje alatt egészségügyi betétet vásároljon, mert a legtöbbeknek sajnos túl drágák ezek a termékek. Ehelyett különböző ruha anyagokból készítenek maguknak „tisztasági betétet”, amikek körülményes a mosása, ugyanis tisztasági okokból más ruhaneműkkel sem moshatják össze őket. A Flo főként erre a problémára nyújt olcsó és praktikus megoldást.

Maga a szerkezet és a koncepció elég egyszerű: két egyforma, speciálisan mosásra kialakított vázzal rendelkező műanyag tálból áll, amiket egymással össze lehet kapcsolni, belepakolni a használt textíliát, és már indulhat is a tisztítás! A tálakhoz kapcsolódó zsinórok meghúzásával a váz elkezd forogni és kis idő elteltével a textil betétek újra tiszták lesznek. 

Ezután a Flo könnyen át is alakítható egy saját, kis méretű szárítóvá, amit egy zsákvászon darabbal könnyen el is lehet takarni. Így kapcsolódik funkciójában össze a kellemes a hasznossal, hiszen így a lányok könnyen száríthatják az anyagokat bárhol a napon, mert a vászondarab eltakarja őket, mégis eléggé átengedni a napsugarakat ahhoz, hogy könnyen megszáradjanak és ne kelljen eldugott, sötét helyre teregetniük, ahol a baktériumok is könnyen elszaporodhatnak.

A Flo-hoz tartozik még egy elem, az úgynevezett utazó táska, amiben a lányok a tiszta, váltó textileket tarthatják, így senki számára sem nyilvánvaló, hogy éppen milyen napokon mennek keresztül. Ezeknek a kis táskáknak az oldalán egy-egy biztosítótű is található, amikkel könnyen a szoknyájuk belsejéhez rögzíthetik a tartót és így diszkréten mehetnek el mosdóba, anélkül, hogy bárki tudná, miért is használják éppen a mellékhelyiséget.

A tervezőcsapat egyelőre nyolc ilyen szerkezetet hozott létre, de már dolgoznak azon, hogy ezekből minél hamarabb egy létező és nagyon olcsón hozzáférhető terméket dobjanak piacra. A tervek szerint az egész termék, a kiegészítőkkel együtt körülbelül 3 dollár lesz, ami elég olcsó ahhoz, hogy a szegényebb körülmények között élő nők számára is megfizethető legyen. Az ötlet szerintünk zseniális, hiszen a Flo valóban költséghatékony, kreatív és nagyon diszkrét, ami nők millióinak az életét teheti sokkal könnyebbé!

Képek forrása: Marikoproduct.com 

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!