Mesés saláta a különlegességek kedvelőinek. Selymes és ropogós, fanyar és édeskés egyszerre. Kipróbálod?
Az avokádó kiváló E-vitamin forrás. A gyümölcs C-vitamin tartalma is említésre méltó. Zsírtartalma magas, de ezek a zsírok egyszeresen telített zsírsavak, amelyek a koleszterinszint csökkenésében is szerepet játszanak.
Hozzávalók:
- 1 szép nagy érett zöld avokádó
- 1 friss vajretek (kb.30 dkg)
- ½ citrom frissen facsart leve
- 1 evőkanál tökmagolaj
- 1 evőkanál héj nélküli tökmag
Elkészítés:
Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük. A gyümölcs húsát kiskanállal kiszedjük a héjából. A gyümölcshúst felkockázzuk. Fél citrom levével átforgatjuk.
A vajretket meghámozzuk, majd az avokádóval megegyező nagyságú kockákra vágjuk. A retket összekeverjük az avokádóval.
A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, és a salátára szórjuk.
Végezetül finom tökmagolajjal locsoljuk meg az avokádós reteksalátát.
Teljes kiőrlésű pirítóssal fogyasztjuk.