Mint a gyökérzöldségeket általában, a csicsókát is számos sós süteményben felhasználhatjuk. Most egy isteni pogácsa receptet mutatunk be, amelynek különleges ízt és állagot biztosít a dió.
Hozzávalók:
20 dkg főt
pépesített csicsóka
30 dkg liszt
10 dkg margarin
1 dkg élesztő megfuttatva
1 dkg só
1 dl tej
1 db tojás
1 tojás sárgája kenéshez
3 dkg dióbél
Elkészítés:
A hozzávalókat a dió kivételével gyúrd össze és pihentesd egy órán át, majd a tésztát nyújtsd vékonyra, hajtsd háromrét és nyújtsd vékonyra ismét. Pogácsaszaggatóval szaggass belőle formákat, a tetejüket kend meg tojássárgájával és hintsd meg dióval, majd közepes hőfokon süsd aranybarnára.
Tipp: A diót lehagyhatod és helyettesítheted például sajttal vagy köménymaggal.