Szexi frizuraötletek hosszú hajra

Szexi frizuraötletek hosszú hajra

Címlap / Stílus / Haj / Szexi frizuraötletek hosszú hajra

A hosszú hajat sokkal könnyebb variálni, mint a rövidet, ez tény. Továbbá az is igaz, hogy néhány egyszerű frizurát még a legkevesebb kézügyességgel bírók is el tudnak készíteni. De mit tegyél, ha sem időd, sem kedved nincs a hosszú hajaddal bíbelődni?

Meghatározó frufru

Az arcunkat és a frizuránkat is egyből meghatározza az, hogy milyen frufrut vágatunk magunknak. Érdemes kísérletezni, mert hihetetlenül sokat dob a megjelenésen, ráadásul az átlagosnál magasabb homlokkal bírók számára igen előnyös lehet ez a változás.
A frufruval a tévhitekkel ellentétben nincs olyan sok probléma, hiszen nem kerül öt percbe sem a megmosása és a megszárítása, ha éppen elfeküdtük, vagy félre kellett tűznünk az edzés során.

Szexi kócos

Akármennyire sok helyen hangoztatják (magazinok és férfiak egyaránt), mégis alig látunk olyan hölgyeket, akik bátran viselnék kócos frizurájukat. Pedig ez a forma nem csak vonzó, hanem rendkívül praktikus is, elvégre villámgyorsan elkészíthető. Hajmosás után használj némi hajvégápolót és hajhabot, majd a fejedet előrehajtva szárítsd meg a frizurádat.
A göndör hajúak használhatnak diffúzort is, mely segít egyben tartani a tincseket. Ezt a frizurát rendkívül látványosan és gyorsan feldobhatod egy hajpánt vagy egy fejkendő segítségével.

Egy tincs, mint hajpánt

Nem csak a hajpántokkal készíthetsz a hosszú hajadból elegáns frizurát, hiszen a tincsekkel is könnyen variálhatsz. Válassz le az egyik oldalon egy kisebb-nagyobb tincset, amit összesodorhatsz, de akár be is fonhatsz.
Ezt a tincset vezesd át a frufrud vonala mögött a másik oldalra, ahol gondosan rögzítsd egy hullámcsattal. Hogy a frizurád többi részével mit csinálsz, az csak rajtad múlik: feltűzheted kontyba, összefoghatod lófarokba, de természetesen hagyhatod szabadon lógni is.

Oldalra fésült frizura

Ahhoz képest, hogy mennyire vadító ez a frizuraötlet, csak igen ritkán találkozhatunk vele. Pedig kivétel nélkül mindenkinek jól áll, akinek a füle nem túl feltűnő. A hosszú hajat egyszerűen át kell fésülni az egyik oldalra, majd a nagyobb hajtömeget valamilyen módon rögzíteni (csattal, vagy hajgumival).
Az átfésült szálakat hagyhatod lágyan aláomolni, de akár hajgumival is rögzítheted, vagy befonhatod a még kedvesebb végeredményért.

Feltűzött frizura villámgyorsan

E frizura elkészítésekor senki sem fogja elhinni neked, hogy pár perc alatt végeztél. Főleg akkor áll nagyon jól, ha göndör hajad van, vagy, ha besütötted az egyenes szálakat – ebben az esetben természetesen kicsit hosszabb a procedúra. A hajadat vízszintes irányban harmadold el, s a legfelső harmadot, középen lazán rögzítsd egy hajgumival.
A fentről következő második harmadot hullámcsatok segítségével, minkét irányból tűzd oda a hajgumihoz, a harmadik harmadot pedig hasonlóan tincsenként tűzdeld fel hullámcsatokkal. A hajvégek szabadon le fognak lógni. A hajgumit igyekezd eltakarni a tincsekkel, vagy ami még jobb, tűzz mellé egy látványos csatot, esetleg virágot.

Fonott őrület

A bonyolultabb fonások sok időt igényelnek, nem úgy az egyszerű hármas fonás, amit hihetetlenül könnyű feldobni. Ha nem tudsz a hátad mögött bíbelődni a fonással, akkor fogd össze oldalt lófarokba a hajadat, hiszen ez már önmagában is rendkívül vonzó tud lenni.
Ezután pedig kezdj el fonni; ha a klasszikust már unod, akkor az egyik tincs mellé fogj egy színes szalagot, vagy a harmadolt frizura egyik részét fond be külön, s így vedd hozzá a többi befonni kívánt szálhoz.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!