Sminktippek alkalmi és vadító megjelenéshez

Sminktippek alkalmi és vadító megjelenéshez

Címlap / Stílus / Arc / Sminktippek alkalmi és vadító megjelenéshez

Ha nem hétköznapi megjelenést szeretnél magadnak, akkor érdemes két festési technika közül választanod: elkészítheted a cicás, füstös szemsminket, vagy a klasszikus, tusvonal-rúzs kombinációját. De mire kell ügyelned e műremekek megalkotásakor?

Szükség van az alapozásra

Egy átlagos hétköznapi, könnyed sminkhez kétszer is meg kell gondolni az alapozó használatát, a vadító arcfestéshez azonban kevésbé. Ahhoz, hogy a smink tökéletes álljon rajtad, és sokáig bírja a gyűrődést, mindenképpen használnod kell alapozót, és némi púdert is a fixáláshoz.

Rengetegszer hangsúlyoztuk már, hogy mennyire fontos, ám sokan még mindig nem találják el pontosan az arcukhoz passzoló alapozó színét.

Figyelembe kell venni, hogy a nyári és a téli időszakban a bőrünk színe is változik, az átmenetben célszerű egy világosabb és egy sötétebb alapozó árnyalatait alkalmazni.

Elő az ecsetekkel

Bár az alapozó esetében megoszlik a vélemény az ecsethasználatot illetően (egyesek szerint szebben el lehet oszlatni, mások szerint pont a kéz melege könnyít a felvitelen), a szemhéjpúderek használata során erről szó sincs.

Ne sajnáld a pénzt egy-két jó minőségű ecset megvételére, mert ha idáig is jól sminkeltél, akkor ecsettel egyenesen csodálatos lesz a végeredmény.

Ezzel az apró praktikával elérheted, hogy a smink sokkal szebben egybeolvadjon a bőröddel, és az összes használt árnyalattal egyaránt.

Hangsúlyos szempillák

Bárki bármit mond, ha csak a szempilláidat festenéd ki az arcodon, akkor is rengeteget javítanál a megjelenéseden – nem véletlen, hogy sokan csupán ezzel a lehetőséggel élnek a hétköznapokon.

Az alkalmi sminknél ugyanakkor szükséges a legalább két rétegben felvitt szempillaspirál, amit a nélkül kell alkalmaznod, hogy a pillák összeragadnának.

Még drámaibb lehet a végeredmény, ha néhány szál műszempillát is alkalmazol, de mindenképpen ügyelj a természetességre, mert a kövek, vagy a túlságosan kilógó szálak elterelik a figyelmet, és mesterkélt megjelenést kölcsönöznek.

Mi a helyzet a pirosítással?

Nem sokan használnak pirosítót, pedig a legtöbb alkalmi smink megkívánja, hogy ezt a lépést se hagyd ki.

Elvégre, ha jó minőségű alapozót használtál és az este folyamán odafigyelsz a sminkedre, akkor nem fordulhat elő, hogy ledörgölöd, vagy magától elmaszatolódik. Ekkor viszont annak sincs esélye, hogy az arcod természetes pírja megjelenjen, holott ez rettentően csábító tud lenni.

Alkalmi smink esetében mindenképpen érdemes pirosítót is használni, természetesen csak minimális mennyiségben, az üde megjelenés érdekében. Már csak azért is megéri ennek az „extra” lépésnek a bevezetése, mert az arccsontra téve a pirosító feszesebbnek, fiatalosabbnak mutatja a bőrödet.

Milyen sminket válassz?

Az alkalmi, vadító sminknek leginkább két típusát különböztetjük meg. Az egyik a vörös rúzs, tusvonal kombinációja, a másik a füstös szemek, halvány ajakír együttese.

Utóbbit akkor vesd be, ha kifejezetten szexi, hódító szeretnél lenni, míg előbbit inkább tényleg olyan eseményre tartogasd, ami megkívánja az alkalmi, elegáns öltözetet.

Mi a sikerük ezeknek a sminkeknek?

A szemhéjtus titokzatossá varázsol, a vörös rúzs pedig kihívó, feltűnő, az ajkaidra tereli a hangsúlyt.

Azt sugallod általa, hogy nem könnyű meghódítani, vérbeli nő vagy, akivel együtt jár a kihívás.

A füstös smink ugyanakkor jelentős mértékben hangsúlyozza a szemeidet, a sötét színek egyúttal kisebbnek, rafináltabbnak, vonzóbbnak mutatják a pillantásodat (ez pedig közvetlenül az orgazmus előtti pillanatot hívatott közvetíteni a férfiak számára, amikor már éppen lecsukódik a szemünk a gyönyört megelőzően).

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!