Így őrizd meg a szabadság hangulatát, miután hazaértél

Így őrizd meg a szabadság hangulatát, miután hazaértél

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Így őrizd meg a szabadság hangulatát, miután hazaértél

A nyár gyorsan elszáll, főleg azoknak, akik a kellős közepén elmennek nyaralni, majd ezzel sajnálatos módon le is tudták a szabadságukat. De nem kell, hogy a nyár érzése azonnal elszálljon!

Takaríts meg magadnak szabadidőt!

A jól beosztott idő kulcsfontosságú, hiszen így még munka mellett sem kell azt érezned, hogy másról sem szól az életed.
A kötelező programokat persze nem tudod elcsalni, de ha egy-egy órát hozzácsatolsz a napodhoz (akár reggel a koránkeléssel, akár este az ésszerű késői fekvéssel), akkor máris szabadabbnak érezheted magadat.

Foglalkozz a nyári hobbiddal!

Mindenkinek van valami, amit nyáron imád csinálni. Egyesek befőznek, mások strandra járnak, megint mások virágokat kötnek. Teljesen mindegy, te mire szánsz sok időt, ezekkel a kedves hobbikkal nem csak a szabadságod alatt foglalatoskodhatsz.
Tény, hogy munka mellet kevesebb időd jut rájuk, de ilyenkor arra kell gondolni, hogy ha nem dolgoznál, nem tudnál pénzt szánni a hobbidra. Pedig azt jól tudjuk, hogy valamennyi befektetést minden szabadidős tevékenység megkíván.

Vedd elő a naptáradat!

Ha ez idáig nem tetted meg, most mindenképpen fogd meg a naptárodat, és jelöld be a következő szabadságod időpontját. Lehet ez egy hosszú hétvége, vagy akár a hivatalosan kikért szabadnapod, sok erőt adhat maga a tudat, hogy az az idő is el fog jönni.
Továbbá sokat segít az is, ha a boldog alkalmakat jelölöd. Mindig van mit várni! Névnap, szülinap, évforduló, koncert… Ha ezzel színezed a napjaidat, akkor még a munka is örömtelibben fog menni.

Étkezz a szabadban!

Akár családostól hétvégén, akár napközben az ebédszünetben, sokkal hangulatosabb kinn enni, mint bent a szobában, vagy az irodában. Nem is beszélve arról, hogy ez egyértelműen nyári tevékenység, tehát ismét csak jobban érezheted magadat.
Pakold fel a szendvicset és irány a park, vagy rendeld össze a család javát, és sütögessétek meg a vacsorára valót a szabadban

Mi a helyzet a fotókkal?

Ne közvetlenül a nyaralás után hívasd elő a fotókat, szánj erre egy kis időt később. Sokkal hangulatosabb felidézni az emlékeket néhány hét, vagy akár hónap elteltével. Ha ekkor rendszerezed a fotókat, akkor egyszerre lehet nosztalgikusan vidám hangulatod, és szívmelengető érzésed.
Ráadásul, ha türelemmel vagy, akkor sokkal csodásabb albumot tudsz készíteni a képeknek. Az ugyanis sokkal egyedibb és különlegesebb (na meg több nyári hangulatot idéző időt is jelent), ha te magad állítod össze a komplett albumot.

… és az emlékek

Ha már a fotóknál tartunk, nem szabad megfeledkezni a nyaraláson begyűjtött emlékekről sem. Homok a Szaharából, kagyló és tengeri csillag a Földközi-tengerből, vagy éppen csodásra csiszolt kavicsok az Alpokból…
Mindegy, te mit gyűjtöttél, ezek az apróságok jóformán áhítoznak arra, hogy méltó helyre kerüljenek. Inspirációkban bővelkedik az internet, úgyhogy az ötlettelenség nem lehet kifogás arra, miért porosodnak a nyári emlékek egy doboz mélyen.

Kezdj el szervezkedni!

És ami az összes többi teendőnél jobban felpörgethet az nem más, mintha már most nekilátsz a következő évi nyaralás megszervezésének. Ez egyrészt új lendületet adhat, másrészt akár azt is lehetővé teszi, hogy két helyre utazzatok el, hiszen az egy évvel korábban lefoglalt nyaralások mindig jóval olcsóbbak.
Ha így teszel, a repülőutat is könnyen megengedhetitek magatoknak, tehát akár távoli, egzotikus országokba is elutazhattok a következő évben. És ez csak és kizárólag a te gondos odafigyelésednek lesz köszönhető.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!