Atombombába kerül, vagy medál lesz

Atombombába kerül, vagy medál lesz

Címlap / Stílus / Divat / Atombombába kerül, vagy medál lesz

Az ásványok, kristályok és drágakövek világa igazán mesebeli, kicsit talán misztikus. Ezen nem is nagyon érdemes csodálkozni. Pont az ellenkezője lenne furcsa, hiszen az ásványok oly sok évszázadon, évezreden keresztül a mélybe zárva fejlődnek, majd szorgos kezek a felszínre hozzák őket és megmunkálják. (x)

Mára már szinte elképzelhetetlen nélkülük az élet. Számos iparágban használnak ásványokat. Vegyük például az apatitot, mely csodálatosabbnál csodálatosabb medálokat, karkötőket és nyakláncokat ékesít, ám mosószerek és műtrágyák előállításánál is előszeretettel használják magas foszfortartalma miatt. És a lista vég nélkül folytatható.

Vagy medál lesz, vagy üveg vagy gyógyszer

A fluorit, mely változatos színeivel mindenkit elbűvöl, nagyon gazdag fluorban. A második világháborúban éppen ezért az atombomba gyártásához is felhasználták, napjainkban pedig például az üvegipar, a nanotechnológia és a gyógyszeripar is alkalmazza. Emellett persze csodálatos kristály ékszer alapanyag.

Ugyanígy a kvarcok, ezek az ezerszínű és ezerarcú és igen figyelemreméltó ásványok. Ki ne szeretne például egy csodálatos hegyikristály, citrin vagy rózsakvarc medált? Minden belőlük készített medálforma – szív, kereszt, ovális, csepp, háromszög, négyszög, henger vagy csavart – rendkívül mutatós.

Nem a méret a lényeg

Mikor ásványékszert választunk, sok esetben a szín, a forma vagy a vélelmezett gyógyhatás szerint keressük a leginkább megfelelőt. Különösen igaz ez a medálok esetében, hiszen nagyon látványos helyre kerülnek, a torok közelébe, éppen emiatt mindig szem előtt is lesznek. 

Kiválasztásuknál tényleg nem a méret a legfontosabb szempont. Egy kisebb, de tisztán áttetsző ametiszt, citrin, borostyán vagy képjáspis medál – sima vagy fazettált változatban – még tündöklőbbé teszi majd viselőjét.

Az Azurit weboldalán a szabályos és szabálytalan alakú szépséges ásvány medálok közül nem könnyen tud választani az ember fia vagy lánya. Igazán szépen megmunkált darabok készülnek a kevésbé ismert vagy ritkább ásványokból: rodokrozitból, tűzopálból, azuritból, labradoritból, aventurinból, napkőből, de a csodás irizáló igazgyöngyből is.

Az ásvány medál ideális ajándék

Igazán változatos színű, formájú és méretű ásvány medálokkal találkozhatunk. Nincs két egyforma darab. Ha egymás mellé teszünk például két rózsakvarc szív medált, biztos, hogy eltérő lesz a fénytörésük, az egyik kicsit opálosabb lesz, a másik tónusa pedig erőteljesebb. Sokan a vélt gyógyhatás miatt keresnek ásvány medált például az Azurit weboldalán is. Erről a témáról nagyon sokat olvashatunk. Mindenesetre az ásvány medál igazán szép és hasznos ajándék ünnepi alkalmakra. Mindig nagy örömet okozhatunk egy ilyen meglepetéssel például nőnapon, Valentin-napon vagy egy születésnapi köszöntéskor. Fémallergiásoknak választhatunk medált a drágakő anyagából készült függesztővel is.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!