Tudj meg többet a Veronika név szülötteiről!

Tudj meg többet a Veronika név szülötteiről!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Tudj meg többet a Veronika név szülötteiről!

Január 13-án a Veronikák ünneplik névnapjukat. A név görög-macedón-latin eredetű név, jelentése „győzelmet hozó” és „igaz kép”. Lássuk, hogy a névelemzők szerint a Veronika név milyen tulajdonságokra, személyiségjegyekre hajlamosítja viselőjét.

Veronikák a szerelemben

A Veronikák igazán temperamentumos, latin szeretők. Minden porcikájukat átjárja a szerelem, és azért tűzbe mennének. Lelkesek, minden gondolatuk a másik körül jár, az egekben járnak és hajlamosak minden másról megfeledkezni ilyenkor.
Szélsőséges megnyilvánulásaik is lehetnek, a szakítást éppen olyan intenzíven élik meg, mint magát a szerelmet. 

Édesanyák

A Veronikák ízig-vérig igazi nők: látványosan és szenvedélyesen rajonganak a családjukért, és mindent megtesznek azért, hogy annak minden tagja boldog legyen. Igazi mintaanyukák, akik megpróbálnak egyben a gyerekeik barátja is lenni.
Néha ebben is képesek túlzásokba esni, ami főleg a gyerekek serdülő korában okozhat kellemetlenségeket és konfliktusokat mindegyik érintett fél számára.

Feleségek

A Veronikák kizárólag szerelemből házasodnak. Mivel egész életükben az igazit keresik, ezért amikor megtalálják, akkor ahhoz ragaszkodnak is. Már a kapcsolat elején a családot tervezik, és hajlamosak elfelejteni, hogy nem mindenki ég olyan hőfokon, mint ők.
Sőt, az évek múlásával ők is veszítenek lendületükből. Néha kicsit féltékenyek, és képesek a komolyabb jelenetekig, vagy akár a másik intim szférájának megsértéséig is elmenni. Ragaszodnak ahhoz, hogy ők irányítsák a családot, beleértve akár a nagyszülőket is.

Kommunikáció

A Veronikák híresek a nyílt és őszinte kommunikációjukról. Nem kenyerük a túlzott finomkodás, ezért környezetük gyakran kéri ki a véleményüket, mivel bíznak abban, hogy tőlük tényleg az igazságot hallják.
Kommunikációjuk néha megbánt másokat, akik nem ismerik őket eléggé ahhoz, hogy tudják, hogy ezzel nem ez volt a céljuk, csak őszinték akartak lenni. Humoruk is kicsit nyers, de a legerőteljesebben a saját magukkal kapcsolatos megjegyzéseik.

Érvényesülés

Nem mondható egyértelműen a Veronikákra, hogy komoly karriert szeretnének magukénak tudni: általában nem vágynak magas pozícióra egy nagy cégnél. A család általában fontosabb nekik egész életük során, ezért tisztában vannak azzal, hogy az olyan munka az ideális nekik, ami mellett minőségi időt tudnak szentelni a családjuknak.
Az érvényesülés azonban mégiscsak fontos a Veronikáknak, akik ösztönösen gyakran választanak olyan férjet, aki munkájában sikeres, nagyon elismert, és népszerű figura az élet valamelyik területén. 

Erősségek

A Veronikák erősségének számít a lendület, az érzelemgazdagság és az, hogy hatalmas szeretetet és odafigyelést képesek adni környezetüknek. Gyakran nagyon jó, bár néha kicsit erősbe hajló a humoruk, ennek köszönhetőn is sok barátot szereznek.
Gyors észjárásúak, és mindenki a szívébe zárja őket, mivel idősebb korban is látványosan megőrzik magukban a temperamentumos, érzelemgazdag fiatal lányt.

Gyengeségek

A Veronikák problémái legtöbbször egyéni alkalmazkodóképességükből és direkt kommunikációjukból adódik. A gyors változásokat gyakran nehezen viselik, ahhoz nehezen alkalmazkodnak, a kiszámíthatatlanság feszültté, néha kifejezetten ingerültté is teheti őket.
Ehhez társul az, hogy ami a szívén, az a száján, amivel könnyen magára haragíthat másokat – főleg azokat, akik nem ismerik erősségeit.

Kreativitás

A Veronikák kifejezetten kreatív személyiségeknek számítanak. Imádnak alkotni, de még jobban szeretnek eltervezni egy új tevékenységet, hobbit vagy szórakozást.
Gyorsan elérik a sikereket a választott újdonságban, de általában ezzel nem elégszenek meg, így tovább kutatnak a világban. Éppen emiatt nem jellemző, hogy egyetlen hobbiba mélyednének el, sokkal inkább igaz az, hogy sok mindenbe szeretnek belekóstolni. 
Boldog névnapot minden Veronikának!

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!