Így vágd le a saját hajadat anélkül, hogy teljesen tönkretennéd

Így vágd le a saját hajadat anélkül, hogy teljesen tönkretennéd

Címlap / Stílus / Haj / Így vágd le a saját hajadat anélkül, hogy teljesen tönkretennéd

A szükség nagy úr, főleg, ha otthon ülsz, unatkozol, a hajad meg csak nő le, és nem bírod elviselni. Bár a fodrászatok még a koronavírus-járvány alatt is általában nyitva vannak, sokkal kevesebb embert tudnak fogadni, és nem is biztos, hogy mindenki kockáztatni szeretné a testi épségét, hogy csinos legyen a frizurája. Ha úgy gondolod, hogy otthon is meg tudod oldani magadnak a hajvágást, akkor előbb olvasd el a tippjeinket, hogy ne torkolljon katasztrófába a próbálkozás.

Hajat vágni egyszerűnek tűnhet, ahogy az ember a fodrászát nézi, nem is érti, mi olyan nehéz benne – pedig valójában a legjobbak nem véletlenül tanulják a szakma csínját-bínját évekig, évtizedekig, sokkal bonyolultabb a folyamat, mint amilyennek egy kívülálló gondolja. Éppen ezért, ha otthon próbálkoznál azzal, hogy kicsit fazonírozd a sörényedet, okosan, megfontoltan kell hozzáállnod, és az sem árt, ha egyébként van egy kis kézügyességed.

Azt minden szakértő megjegyzi: karanténban azért ne próbálkozz drasztikus változtatásokkal, mert a derékig érő hajadból valószínűleg nem most lesz csinos bubifrizura, kivéve, ha a karanténtársad profi fodrász.

Ha viszont a frufrud nőtt csak meg jobban, mint szeretnéd, vagy nagyon töredeznek a hajvégeid, és azoktól szabadulnál meg, még egyedül is megoldható a dolog – csak fogadd meg az alábbi tanácsokat, amelyeket profi fodrászok adtak a Women’s Health magazinnak.

Vegyél jó eszközöket!

Lehet bármilyen kézügyességed, ha egy tompa ollóval próbálod meg lenyisszantani a tincseidet, annak csak rossz vége lehet. A körömvágó ollód sem jó, bármilyen éles, és ez a helyzet a konyhai ollóddal, vagy a kishúgod papírvágójával is.

Lehet, hogy most nem tudsz elszaladni fodrászkellékeshez, hogy a legjobb minőségű eszközökkel tudj dolgozni, de máshol is találhatsz éles, jó minőségű ollót.

Figyelj arra, hogy elég hosszú legyen az a felülete, amivel vágni tudsz! ami a fésűt illeti: jobb, ha ritkább fogúval próbálkozol, mert ugyan a fodrászok jobban szeretik a sűrűbb fogú változatokat, ezek nagyobb nyomást helyeznek a hajra, vagyis nem pont azt az eredményt fogod kapni, amit a fésűvel lenyomott tincseidtől várnál.

agephotography/depositphotos.com

Figyelj arra, hogyan hordod a hajadat!

Hiába van szögegyenes hajad, ha mindig begöndöríted, akkor úgy vágd le, hogy éppen göndörítve van – és fordítva is igaz. Mivel te nem tanultad a vágási technikákat évekig, nem fogod látni, hogy vizesen mennyire néz ki máshogy a frizurád, mint ahogyan megszárítva, belőve fog. Éppen ezért fontos, hogy mindig azt tartsd szem előtt, hogy a leggyakrabban hogyan hordod a hajadat.

Kezdd az arcod körül!

Nagyon nehéz lehet laikusan nekikezdeni a vágásnak, az embernek fogalma sincs, hogy hogyan kezdjen neki. A legegyszerűbb profi fodrászok szerint az, ha először az arcodat keretező tincseket kezded el vágni, mivel ezeket jól látod, és rögtön észre is veszed a különbséget. Ha belejöttél, akkor jöhetnek a hátsóbb, alsóbb területek, mert már nem fogsz annyira izgulni, mint az első vágásoknál.

czamfir/depositphotos.com

Óvatosan a frufruval!

Itt érdemes visszatérni az első tipphez: ha lerövidíted a frufrudat, akkor ne sűrű fogú fésűt használj, mert sokkal jobban lelapíthatod vele a hajadat, és túlvághatod. Legyen nálad egy kicsit ritkább fogú, de még mindig jól használható fésű vízmértéknek, és ügyelj arra, hogy kevés nyomást helyezz a hajadra.

Ha meg tudod oldani, az a jó, ha inkább csak odaérinted a frufrudhoz a fésűt, hogy tudd, hol kell megvágnod.

Mérd hozzá először a szemeidhez, vagy ami még jobb: a szemöldöködhöz, hogy legyen támpontod, így biztosan nem fogod elmérni.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!