9 tipp, hogy visszahozd a kapcsolatotokba a kezdeti lángot

9 tipp, hogy visszahozd a kapcsolatotokba a kezdeti lángot

Címlap / Szerelem / Szex / 9 tipp, hogy visszahozd a kapcsolatotokba a kezdeti lángot

Honnan tudhatod, hogy elmúlt? Szerelembe esni nem nagy kihívás: kezdetben a másik izgalmat, kihívást és rengeteg újdonságot rejt. Idővel ez azonban megváltozik – azaz szerelmesnek maradni hosszú távon igazi megpróbáltatást jelenthet. Ha te is ezt érzed, akkor először is szeretnénk megnyugtatni: mindenki hasonlóan van ezzel. Még a párkapcsolati szakértők is alátámasztják, hogy idővel elkerülhetetlen, hogy a kapcsolat elején jellemző lángolás egy kicsit megfakuljon. A jó hír viszont, hogy könnyen tehetsz azért, hogy ezt a folyamatot megállítsd, és ha nem is teljesen, de azért javarészt visszafordítsd. (x)

Természetesen nem biztos, hogy a te kapcsolatodból is kiveszett a romantika és az a bizonyos láng. Viszont van néhány intő jel, amire érdemes odafigyelni. Például ha azt veszed észre, hogy az utóbbi időben már alig van jelen közöttetek a fizikai érintés, az egy nem elhanyagolható indikátor. Nem feltétlenül az együttlétekről van szó, egy egyszerű kedves simogatás vagy ölelés is fontos a mindennapokban. Ugyanez igaz a randizásra: lehet, hogy mostanra teljesen leszoktatok róla – és ami a legrosszabb, hogy nem is érdekel titeket, hogy már alig töltötök együtt minőségi időt.

Ha te is ezeket tapasztalod, akkor mindenképp érdemes végigböngészned az alábbi tippeket!

9 tipp, hogy visszatérjen a kezdeti láng

Az alábbiakban egy párkapcsolat érzelmi, mentális és fizikai vonatkozásai kapcsán is igyekszünk tanácsokat adni. Ezek megfogadásával pedig egy sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb és izgalmasabb kapcsolata részese lehetsz te és a kedvesed is.

Kíváncsiság

Biztosan hosszú évek óta hallgatod a párod sztorijait, legyen szó akár a munkahelyéről, a családjáról vagy a barátairól. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lehetnél rá még mindig kíváncsi! Érdeklődj rendszeresen a napjáról, a gondolatairól, az érzéseiről!

Figyelem

És ha már kíváncsi vagy rá, akkor elengedhetetlen, hogy figyelj is arra, amit neked mond! Lehet, hogy nem fejezi ki – sőt, az is lehet, hogy nem tudatosan csinálja –, de előfordulhat, hogy tesztel téged, hiszen érdekli, hogy mennyire figyelsz oda rá. Éppen ezért ne vedd félvállról, amiket mond. Hiszen ő mégiscsak ugyanaz az ember, akinek anno csüggtél minden szaván, nemde?

Flörtölés

Tudjuk, hogy a mindennapok rohanása nem éppen kedvező egy romantikus – vagy egyébként bármilyen – kapcsolatnak, hiszen folyton folyvást csak a következő feladatokon jár az eszünk. Számlabefizetés, bevásárlás, edzés és társaik: ezek mind-mind rád várnak, így könnyen megfeledkezhetsz arról, hogy mindezek közben ott van melletted valaki. Ezért olykor nem árt emlékeztetni magadat – és persze őt is –, hogy igenis boldog vagy, hogy van neked. Add a tudtára, hogy fontos neked, flörtölj egy kicsit! Dicsérd meg egy új ruhadarabját, az új parfümjét vagy jegyezd meg, hogy látszik rajta a sok edzés!

Szex

Egy egészséges kapcsolatban általában elengedhetetlen a rendszeres szexuális élet. Viszont ha az utóbbi időben nálatok ez nem volt jellemző – akár a libidó hiánya, esetleg merevedési zavar miatt –, akkor fontos, hogy ne erőltessétek. Nem kell csak azért együttléteket tervezni, mert úgy érzitek, hogy az majd mindent megold. Ha követitek az itt felsorolt tippeket, akkor a romantika hamar visszatalálhat a kapcsolatotokba, és újra kedvetek lesz a szexhez is. Ha valamilyen fizikai akadályt észleltek, például a fent említett merevedési zavart, arra pedig már számtalan megoldás létezik.

Mi-idő

Már fent is említettük a randizás fontosságát: töltsetek együtt minőségi időt! Foglalj egy asztalt a kedvenc éttermetekben, vidd el kávézni vagy egy kellemes túrára! A lényeg, hogy a mindennapokból kiszakadva töltsetek együtt egy kis időt. 

Titkok

Apróságnak tűnhet, de nem az! Osszatok meg egymással titkokat, amelyeket eddig nem tudtatok! Meglepő lehet, de ez a módszer igenis megnövelheti a kettőtök közti intimitást és soha nem tapasztalt módon kapcsolhat össze titeket egymással.

Vissza a kezdetekhez!

Szintén jó taktika, ha egy-egy randi vagy beszélgetés során visszatértek a kezdeti közös tapasztalatokhoz, élményekhez. Azaz: visszautaztok abba az időszakba, amikor még pillangók röpködtek a gyomrotokban, ha megláttátok egymást. Az első randi, az első találkozás emléke remek közös téma és mindig megtudhattok valami újat arról, hogy a másik hogyan élte ezt meg.

Meglepetések

Ne becsüld le a meglepetések erejét! Egy meglepetés pedig akkor az igazi, ha valóban váratlan, vagyis nem kell semmilyen alkalmat keresni. Ha nagyon vágyik egy könyvre, vedd meg neki csak úgy. Ha tudod, hogy nehéz napja volt, vigyél neki haza a kedvenc sütijéből vagy főzd meg a kedvencét! Ezek közül egyik sem igényel nagy erő- vagy időbefektetést, mégis remek gesztusok.

Ne várj rá!

Tudjuk, hogy ezeket végigolvasva azt mondhatod, hogy a párod is igazán megléphetné valamennyit. De egy kapcsolat nem működhet, ha csak egymásra mutogattok és egyikőtök sem lép – akár büszkeségből, akár lustaságból vagy nemtörődömségből. Úgyhogy legyél te az, aki megindítja ezt a folyamatot, és meglátod majd, hamar kifizetődnek az erőfeszítéseid.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!