7 tündéri jelmezötlet gyerekeknek, amit te is meg tudsz varrni

7 tündéri jelmezötlet gyerekeknek, amit te is meg tudsz varrni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 tündéri jelmezötlet gyerekeknek, amit te is meg tudsz varrni

Nyakunkon a farsang, ami a gyerekek számára kiemelten fontos időszak. Ők még sokat versengenek egymással, szeretnének mindenben a legjobbak lenni – ez alól a beöltözés sem kivétel. Ha garantáltan ki akartok lógni a tömegből, és nem szeretnétek tucat-jelmezt választani, akkor nézzétek meg az alábbi ötleteket!

Időjárás megtestesítve

Rendkívül ötletes, azonban végtelenül egyszerű ez a jelmez. A gyermekednek egy teljesen testhezálló, fekete ruhára és egy vidám, lehetőleg sárga gumicsizmára lesz szüksége – ez az alapfelszerelés. Ezt követően jöhet a jelmez összeállítása!

Fogj egy régi, használaton kívüli kalapot, amire ragassz vattapamacsokat (jó, ha olyat választasz, ami eleve pamacsokból áll, így könnyebb lesz a dolgod). Kedved, időd szerint spray segítségével meg is színezheted. Ezután vágj ki filcből kisebb-nagyobb cseppeket, majd ragaszd őket egy fonálra. Már csak annyi a dolgod, hogy ezeket is rögzíted a kalapon.

A jelmez el is készült, de természetesen napocskával, szivárvánnyal még tovább díszítheted.

Pantomim művész

Talán nem annyira kreatív, mint az előző példa, de a pantomim művész jelmezt is gyorsan összeállíthatod otthon.

Adj a gyermekedre fekete cicanadrágot és pólót, majd tüll, vagy akár függönyanyagból készíts neki egy szoknyát. Tökéletesen megfelel a maradék anyag, vagy bármi, amit a turkálóban találsz, hiszen otthon is befestheted. A szoknyának nem kell hibátlannak, vagy éppen egységesnek lennie, tehát kézügyesség nélkül is nyugodtan nekiláthatsz.

Kiegészítő gyanánt válassz kalapot, kesztyűt, nadrágtartót, végül pedig fesd ki a kislányod arcát.

Alapozd le fehérre, a szemeket és a szemöldököt emeld ki feketével, és nyugodtan használj egy kis rúzst, pirosítót.

Egyszarvú

Az unikornisok – köszönhetően a meséknek – nagyon népszerűvé váltak a gyerekek körében, sokan szeretnének is ebben a jelmezben tündökölni farsang alkalmából. Szerencsére gyorsan és ötletesen kivitelezheted gyermeked kívánságát!

Adj a kislányodra világos színű pólót és cicanadrágot, ha van, akkor egy tüll szoknyát is felvehet, bár ez elhagyható. Fogj egy régi függönyt, majd vágd csíkokra, két különböző méretben (egyik méret legyen a farok, másik a sörény hossza). Mindkét méretből fogj egyet-egyet, és egymás után fesd be őket textilfestékkel. A farokhoz a hosszú csíkokat fogd egybe, és biztos tűvel tűzd fel. A sörényhez egyesével rögzítsd a kislányod hajába, hullámcsatok segítségével.

Végül, egy hagyományos szülinapi süveget gondosan díszíts fel, és használjátok szarv gyanánt!

Szakács

Természetesen gondoltunk a fiúkra is, nekik ugyancsak járnak az ötletes, de egyszerű jelmezek! Jó példa erre ez az egyszerű szakács öltözék.

Ehhez nincs is másra szükséged, mint egy kötényre, amit persze fel is díszíthettek, kidekorálhattok. A jelmez további kiegészítőit megtalálod a háztartásodban, de nyugodtan felhasználhatod a babakonyha alapelemeit is.

Egyetlen egy résszel kell kicsit bajlódnod, ez pedig a sapka. Ehhez csak egy régi ing levágott ujját kell felhasználnod – az ujjrészt kell a sapka belső része felől összevarrnod, buggyosra hagynod, és el is készültél.

Szükség esetén a gombok átvarrásával, illetve extra toldással tudsz kicsit bővíteni a sapka karimáján.

Bárányka

Ismét egy egyszerű, de igazán ötletes megoldás következik, amit fiúk és lányok egyaránt magukra ölthetnek.

Újból a népszerű és sokoldalúan felhasználható vattapamacsokhoz kell nyúlnod, amiket ezúttal rá kell ragasztanod egy régi atlétára. A gyermekedet bújtasd fekete harisnyába és felsőrészbe, majd add rá a feldíszített trikót.

A barika feje legyen egy régi sapka, amire először a filcből felragasztott füleket tedd fel, majd a rögzítés helyét takard el a már jól bevált pamacsokkal.

A farkat nyugodtan tűzd fel egy biztostűvel!

Ha energiáid nem végesek, a combokat is díszítheted vattával, illetve készíthetsz lábbelit hasonló technikával.

Csiga

Ugyancsak univerzális jelmez a csiga.

Szintén egyszerű alapöltözetre lesz szükségetek, a lényeg itt a csigának a háza, és persze a feje. A csápokat elkészítheted fekete nejlonharisnyából is, csupán tegyél vattát a levágott lábrészbe, és fonal segítségével formázd meg. Akár papírból is készíthetsz neki szemet, majd az egészet varrd rá egy fekete sapkára – egyáltalán nem baj, ha kicsit lóg, de ha ez zavar, nyugodtan tegyél bele vékony drótot.

A csigaház elkészítése kicsit időigényesebb: vágj ki textilből egy egyenlő szárú háromszöget, a csúcsát varrd össze, majd töltsd meg maradék textillel. Kezd el tekerni úgy, hogy a háromszög csúcsa legyen belül, kifelé pedig szélesedjen, és ide több anyag is kerüljön. Ha megvagy, néhány helyen varrd össze a tartás érdekében. Biztostűkkel, vagy ugyancsak varrással érdemes rögzítened a felsőrész hátára.

Eper

Utolsó jelmezünk inkább azoknak az anyukáknak készült, akik szeretnek és tudnak is varrni varrógéppel, így ugyanis sokkal gyorsabb és szebb lehet a végeredmény.

Ha nem szeretnél mindent magad készíteni, adj a kislányodra egy fehér nadrágot, és egy számára nagy, piros pólót – ez utóbbit kell a lába között, a képen látható módon rögzítened. Ezután jön a jelmez aprólékos része, azaz a fejdísz, és a nyak köré rakható levélkorona. Ehhez már jól jön a gép segítsége, de természetesen, ha időd engedi, kézzel is egymáshoz varrhatod a filcből kivágott leveleket és a szárat.

Ha esetleg van egy zöld szoknyád, amire már nincs szükséged, átalakítva azt is felhasználhatod gallérnak. Így legalább a gumis nyakrész elkészítésével nem kell bajlódnod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást