7 kreatív hobbi 2020-ra – Melyiket választod az új évre?

7 kreatív hobbi 2020-ra – Melyiket választod az új évre?

Címlap / Otthon / Hobbi / 7 kreatív hobbi 2020-ra – Melyiket választod az új évre?

Sokunk újévi fogadalma volt, hogy belevágunk valami újba 2020-ban – ha te is hasonlót ígértél meg magadnak, és szeretnéd is betartani, akkor válassz az alábbi hobbik közül! Garantáltan felvillanyoz, ha kipróbálsz egy új időtöltést, olyat, amit soha nem csináltál még azelőtt.

Kötögetés

Bármilyen furcsán is hangzik, a kötögetés kezd visszajönni a divatba, ami talán pont annak köszönhető, hogy a világunk tényleg nagyon felgyorsult, egyre több inger ér minket, és a nem ehhez szokott agy keresi a kibúvót.

A kötögetés, horgolás és társai segítenek lelassítani a mindennapokat, ráadásul monotonitásuk miatt nagyon jól kikapcsolják az agyat is, pihentetnek, felfrissítenek.

Kutatások már kimutatták, hogy a monoton munkavégzés nagyon jó ellenszere lehet a túlpörgésnek és a folyamatos információfogyasztásnak.

Festés

Bármennyire úgy gondolod, hogy semmi tehetséged nincs hozzá, van egy jó hírünk: hobbiszinten mindenki meg tud tanulni festeni!

Nem véletlen, hogy olyan jól mennek a borozós, festegetős estek, amikor mindenkinek egy-egy híres festményt kell lemásolnia: ha elsajátítod a technikát, már fél sikered van, és ugyan lehet, hogy nem leszel Picasso, szórakozásból igenis alkothatsz szépet.

Szép kézírás

Biztosan láttad már Instagramon, Pinteresten, vagy bármelyik közösségimédia-felületen, hogy ügyes kézügyességgel rendelkező lányok és fiúk szebbnél szebb betűket firkálnak – ha úgy érzed, megnyugtató ilyen videókat nézni, nem vagy vele egyedül, nem véletlen, hogy ennyire népszerűek.

A videóknál már csak az a jobb, ha te magad csinálod a betűket.

Szépen írni bárki meg tud tanulni, a netről is le lehet tölteni hozzá mintákat, de már könyvesboltokban és írószerboltokban is találni olyan munkafüzetet, ami segít elsajátítani a kívánt stílust.

Bullet journal vezetése

A bullet journal egy olyan speciális határidőnapló, amit nemcsak azért írsz, hogy feljegyezd, mit mikor kell csinálnod, hanem olyan dolgokat is vezethetsz benne, amik számodra fontosak.

Felírhatod például, hogy mikor hogyan érzed magad, mikor mit nézel vagy olvasol, hogy haladsz az újévi fogadalmaiddal, egyáltalán: mik a fogadalmaid arra a hónapra, hétre, napra.

Írhatsz bele olyan dolgokat, amikért hálás vagy, vezetheted a menzeszed rendszerességét, és azt, hogy hányszor edzel egy héten.

A lehetőségek határtalanok, csak a kreativitásod szab határt nekik.

Ráadásul a bullet journalokhoz általában gyönyörű illusztrációkat is szoktak készíteni az emberek, ezeket is eltanulhatod akár a neten is.

Varrás

Ha a kötögetés túl ijesztőnek és túl bonyolultnak hangzik, próbálj meg varrni – ha megtanulod a különböző mintákat és módokat, nagyon hasznos tudásra tehetsz szert.

Garantáljuk, hogy többet nem kell varrónőhöz járnod, és akkor se lesz semmi probléma, ha elszakad valamid, hiszen azonnal meg tudod javítani.

Hímzés

Talán furcsa, hogy ennyi régies, mai szemmel talán unalmasnak tűnő hobbit ajánlunk, de ennek is oka van: annyira online élünk már, hogy néha jólesik az embernek alkotni valamit, ami különleges.

A hímzés biztos mindenkinek ismerős az általános iskolai technika órákról, és bár akkor valószínűleg mindenki utálta, érdemes elővenni újra, és megpróbálkozni vele.

Garantáltan gyönyörű művek fognak születni.

Horgolás

Ha alapszinten megtanulsz horgolni, garantáltan hasznát veszed majd – egy kis tudással ugyanis már olyan műveket tudsz készíteni, mint kis takarók, hajpántok, játékok, sapkák, sálak, pulóverek, sőt, még apró dísztárgyakat is összehozhatsz.

Ha az alapok megvannak, onnan már könnyű elindulni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást