Család / Életmód

7 ajándék, aminek a gyerekek nem igazán örülnek

7 ajándék, aminek a gyerekek nem igazán örülnek

Könyvek

Kivételek persze mindig vannak, de általánosságban elmondható, hogy minél kisebb egy gyermek, annál kevésbé hozzák lázba a könyvek. Bár később, idősebb korban nagyon értékelni fogja azokat a mesekönyveket, amelyek életének ehhez a szakaszához kötődnek, egy darabig viszont valószínűleg nem ennek fog legjobban örülni a szülinapok és karácsonyok során.

Retró játékok

Emlékszel még, amikor gyerekként boldogan játszottál a bolond rugóval vagy a jojóval? Esetleg a rongybabával és a tetrisszel? Míg neked ezek nosztalgikus emlékek, és az akkori kor nagy favoritjai voltak, addig a modern kor gyermekei már modern játékokra vágynak. Úgyhogy bár jó szándékkal veszel neki retró játékot, mert neked erős érzéseid kötődnek ezekhez, szinte biztos, hogy ő nem fogja tudni értékelni őket. 

Retro maci
istockphoto

Utánzatok

Érdekes, de a gyermekek is azonnal észreveszik, ha egy-egy nagyobb márka olcsóbb verzióját kapják meg. Csak hogy mondjuk is egy példát, ott van a LEGO, ami a fiúk és lányok legnagyobb kedvence, de mivel nem is olcsók, így mára többféle hasonló építőkockát piacra dobtak. Hiába „ugyanazt tudják”, a gyerekek hamar kiszúrják, ha LEGO-t kértek, de valami teljesen mást kaptak. Ez biztosan kevésbé lesz siker, mint az igazi!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást