6 tulajdonság, ami kényelmessé teszi a puhatalpú cipőket

6 tulajdonság, ami kényelmessé teszi a puhatalpú cipőket

Címlap / Stílus / Divat / 6 tulajdonság, ami kényelmessé teszi a puhatalpú cipőket

Mi az a puhatalpú cipő? Miért ajánlott egyes helyeken ilyet hordani?

A puhatalpú cipő egy olyan lábbeli, aminek más típusokkal ellentétben nincs kemény, merev talpa, hiszen úgy lett kialakítva, hogy kövesse a láb természetes formáját, vonalait. Hajlékony, könnyű anyagból készül, általában fűzők nélkül, így még egyszerűbb felvenni.

Néhány ilyen darabnak csúszásmentességet biztosító talpa van, sőt, akár a nedvességnek is ellenállnak, úgyhogy igen sokoldalú cipőről van szó, viselni azonban nem kifejezetten ezért ajánlott.

A puha talpnak köszönhetően ezek a lábbelik majdnem olyan érzést keltenek, mintha mezítláb lennénk, vagy csupán egy vékony zokniban, ennek hála pedig egészen máshogy használjuk izmainkat járás közben, mint mondjuk  sportcipőben. Ez pozitívan hat a láb fejlődésére – különösen gyerekeknél – miközben segíti az ideális egyensúlyérzék kialakulását is.

6 tulajdonság, amitől kényelmes egy puhatalpú cipő

1. Puha, hajlékony talp

A puhatalpú cipő lényege a puha, mozgékony talp, ez pedig nem csak hasznos, hanem igen kényelmes is. Szabadon mozoghat benne a láb, nincsenek kötöttségek, vagy kellemetlen, merev tartás. A láb természetes gördülése nagyon kellemes, mezítlábas érzést kelt.

2. Elasztikus felső rész

Ezeket a lábbeliket általában úgy tervezik, hogy nem csak a talpuk, hanem a felső részük is meglehetősen puha és mozgékony. Ez azért jó, mert így a lábujjak könnyen mozoghatnak, nem kényszerülnek egy fájdalmas, természetellenes pozícióba. A körmök sem feszülnek egymáshoz, semmi nem nyomhatja el őket, nem keletkezik sérülés.

3. Fűző nélküli kialakítás

A legtöbb puhatalpú cipőn nincsen fűző, de még tépőzár sem gyakran, ez pedig nem csak a gyerekeknek lesz könnyebbség, hanem a felnőtteknek is. Gyorsan, egy szempillantás alatt fel lehet húzni és ugyanilyen könnyű kilépni is belőle, akár óvodás gyerkőcök is boldogulni fognak vele.

4. Csúszásmentes talp

Egyes puhatalpú cipőknek – mint például a Slipstop-nak – olyan talpa van, ami nedves- és száraz körülmények között is megóv az elcsúszástól. Ennek köszönhetően uszodákban, csúszósabb burkolatokon is kényelmesen viselhető, nem kell minden lépésre odafigyelni.

5. Kis helyen tárolható

Mivel ezek a cipők nagymértékben hajlíthatók, egyes típusokat akár egészen apróra össze lehet nyomni. Még a nagyobb méretek sem foglalnak sok helyet, nem kell azon gondolkozni, hogy külön cipősszekrényre lesz hozzá szükség. Némelyik márka termék körülbelül akkora, mint egy zokni.

 6. Könnyen tisztíthatók

A legtöbb ilyen cipőt elég kiöblíteni egy kis szappanos vízzel, azután hagyni megszáradni, és már tiszta is. Az sem jelenthet problémát, hogy napokig tart a vastag anyag megszáradása, ezért nem lesz kéznél, amikor szükség van rá.

A puhatalpú cipőknek rengeteg előnyük van, különösen kényelmi szempontból. Érdemes kipróbálni, főleg akkor, ha gyerekek is vannak a családban, hiszen ők imádni szokták. Neked van már?

Slipstop Webáruház

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!