5+1 dolog, amit ne vásárolj online, mert szinte biztos, hogy megbánod

5+1 dolog, amit ne vásárolj online, mert szinte biztos, hogy megbánod

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 5+1 dolog, amit ne vásárolj online, mert szinte biztos, hogy megbánod

Az online vásárlás megkönnyítette az életünket, hiszen nem kell hosszú sorokat kiállni, és otthon, a nappali kényelmét élvezve tudunk rendelni. Azonban akad pár dolog, aminek megéri alaposan utána járni, mielőtt megveszed őket, bizonyos termékeknél ugyanis nagyobb az esélye annak, hogy csalódni fogsz!

Ékszerek

Érdemes óvatosnak lenni, ha ékszereket vásárolsz a neten, vagy esetleg külföldi oldalról rendelsz magadnak nyakláncot, karkötőt.

Sok esetben a termékfotók nem feltétlenül tükrözik a valóságot, és azt sem igazán tudod megítélni, mennyire jó minőségű anyagokból készült az aru – a méretről nem is beszélve.

Ugyanez a veszélyhelyzet áll fenn akkor is, ha valaki eljegyzési gyűrűt szeretne venni, és az interneten látatlanban rendeli meg olyan webáruházból, vevőtől, aki nem 100%-osan megbízható.

Csak akkor vegyél ékszert a neten, ha biztosan tudod, hogy azt kapod, amit vásárolsz! Ebben egyébként sokat segítenek más vásárlók hozzászólásai.

 

Matrac

Mindig egyszerűbb a házhozszállítás funkciót választani rendelések esetén, pláne, ha nagyobb méretű tárgyat szeretnél megvásárolni.

Mielőtt megveszel a neten egy matracot, menj el egy üzletbe, és nézd meg élőben is.

Próbáld ki, feküdj rá, ellenőrizd a méretet és a puhaságát; ezek mind fontosak a pihentető éjszakád érdekében is.

Lehet, hogy a végén mégsem tetszik az anyaga, vagy meglátsz egy másikat, ami jobban tetszik.

 

Menyasszonyi ruha

Az internet tele van olyan sztorikkal, ahol menyasszonyok spórolás gyanánt inkább a neten vásárolták meg esküvői ruhájukat, a végén pedig rendkívül csalódottak voltak.

Mert a ruha anyaga borzasztó volt, a méretezés nem stimmelt, sőt, sok esetben csak valami hasonlót kaptak a képen látottakhoz képest; egy lebutított, egyszerűbb verziót.

Az esküvőd miatt valószínűleg amúgy is igyekszel spórolni, így nem érdemes kockáztatni, és a végén felesleges holmikra költeni a pénzt.

Ha feltétlenül olcsóbban szeretnél venni egy menyasszonyi ruhát, nézd meg, a közeli városokban kik árulják a sajátjukat, hiszen ott lehetőséged van előtte megnézni személyesen is a ruhát.

 

Smink ismeretlen márkától

Mindig alaposan nézd meg, milyen sminket veszel, ugyanis rengeteg olyan eladó van, aki csak azt állítja, hogy eredeti márkájú terméket árul.

Ha viszont összehasonlítod más termékfotókkal, láthatod, hogy apró változtatásokat eszközöltek a palettán vagy rúzson, sok esetben pedig egy parfümön is.

Ez arra utal, hogy az adott termék csak hamisítvány, amit természetesen nem tüntetnek fel az oldalon.

Sőt, az sem ritka, hogy az eladók a termékek eladása után törlik a profiljukat, így még csak panaszt sem tudsz tenni ellenük!

 

Gyerekcipő

A kisgyerekek nagyon gyorsan nőnek, és ez alól a lábuk sem kivétel.

Úgyhogy nem csoda, ha egy idő után te is azt gondolod, egyszerűbb a neten kinézni és megvenni a cipőt, mint minden második hónapban besétálni az üzletbe.

Azonban sokan óva intenek attól, hogy a neten, például külföldi webáruházból szerezd be a gyerekcipőt.

Itt sokszor egy hónapos kiszállítási idő lehet, a méretek pedig nem feltétlenül ugyanolyanok minden márkánál.

Magyarországi üzletből, ahová aztán könnyen vissza tudod vinni, ha mégsem jó a méret, nyugodtabban rendelhetsz, de a külföldi webáruházakkal legyél óvatos!

 

Ruha ismeretlen márkától

Ha nem ismered az adott márka ruháit, sajnos csalódás is lehet a vége az online vásárlásnak.

Meglehet, hogy olcsó minőségű anyagokból készülnek a ruhák, ahogy az sem kizárt, hogy a méretezés nem pontos, és a végén egy túl kicsi vagy túl nagy ruhával állsz a kezedben, amit még csak hordani sem tudsz.

Ne vegyél olyan darabot, ami alatt nincsenek kommentek és vélemények!

Sokan ugyanis segítőkészen feltöltenek utána fotót arról, az adott ruha mennyire felel meg a valóságnak, és azt is leírják, hogy egyébként van-e bármiféle méretbeli eltérés.

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!