5 ruhadarab, amit IGEN és 5, amit NE viselj repülős utazáshoz

5 ruhadarab, amit IGEN és 5, amit NE viselj repülős utazáshoz

Címlap / Stílus / Divat / 5 ruhadarab, amit IGEN és 5, amit NE viselj repülős utazáshoz

Lassan érdemes elkezdeni a kutakodást az akciós repjegyek után, mert már le lehet csapni remek nyári ajánlatokra, és persze egy tavaszi hétvégére is el lehet szökni valahová egy járattal. A repülés gyors és kényelmes módja lehet az utazásnak, ugyanakkor nem árt néhány dolgot szem előtt tartani – például a biztonságod és egészséged szempontjából megválogatni, hogy mit veszel fel.

Amit NE: szűk farmer

A szoros, kényelmetlen ruhák eleve tiltólistásak, de egy farmer, ami aztán tényleg nem enged az anyagából, valóban rossz választás lehet.

Nem csak azért, mert kényelmetlen benne órákon át üldögélni, hanem azért is, mert repülés közben természetes reakciója a testnek, hogy megdagadnak a végtagok, egy szűk farmer pedig még tovább ront a keringéseden.

 

Amit IGEN: laza vagy rugalmas nadrág

Bármi, ami rugalmas derékban, és nem szorítja a lábaidat.

Egy kényelmes leggings vagy sportos melegítőnadrág tökéletes választás, ráadásul ezekből már egészen stílusos darabokat is lehet kapni, így az sem lehet akadály, ha szereted divatosnak érezni magadat utazás közben is.

 

Amit NE: kényelmetlen melltartó

Egyáltalán, sehová ne viselj kényelmetlen melltartót, de repüléshez pláne – a már említett duzzadás miatt még jobban be fog vágni a válladba és a bordáidba, arról nem is beszélve, milyen egészségtelen, ha a melleidben korlátozza a nyirokanyag elvezetését.

 

Amit IGEN: kényelmes alsónemű

Egy varrás nélküli melltartó, amiben nincsenek kapcsok kényelmes és megbízható választás, de ha úgy is kényelmesen érzed magadat, egyszerűen el is hagyhatod ezt a ruhadarabot.

 

Amit NE: shortok és minik

Tudjuk, hogy már olyan izgatott vagy a tengerparti nyaralás miatt, hogy a gépre is egy alig takaró farmer rövidnadrágban szállsz fel, de tartsd észben, hogy a fedélzeten bizony hideg lesz!

Arról nem is beszélve, hogy biztonsági okokból is jobb egy legalább térd alá érő nadrág – csupasz bőrfelülettel ugyanis nagyon kellemetlen lecsúszni a vészhelyzetek esetén használt csúszdán.

 

Amit IGEN: lenge nadrág

Ha van rá lehetőség, viselj több réteget, mert a földi és a kabinhőmérséklet nagyon eltérő lehet.

Ha erre nincs lehetőséged, egy könnyű anyagból készült, de hosszú nadrág még mindig jó választás lehet.

 

Amit NE: magas sarkú cipők és flipflopok

Többnyire kényelmetlenek, a már említett lábdagadás miatt még kellemetlenebbé vállnak, és egy már említett esetleges vészhelyzet esetén a csúszdát is kiszúrhatják, ha nem veszed le őket.

A belebújós papucsok nem csak biztonságtechnikai okokból nem ajánlottak – a lecsúszás során könnyen lerepülhetnek a lábadról – de nem is praktikusak.

Ha úgy alakul, hogy futnod kell, hogy elérd a járatodat, elég nehéz sietni bennük.

 

Amit IGEN: lapos, sportos cipő

Nem könnyű megtalálni az ideális cipőt a repüléshez, de a legpraktikusabb talán egy kényelmes, jól bejáratott fűzős edzőcipő lehet, amit szorosabbra tudsz húzni és ki is tudsz lazítani attól függően, hogy éppen hogyan kényelmes a lábaidnak.

 

Amit NE: nem lélegző anyagok

A Nemzeti Közlekedési Biztonsági Tanács jelentése szerint a repülőgép-balesetek során bekövetkezett halálesetek 68%-a a katasztrófa utáni tűzesetben történik, nem pedig becsapódás során.

Ezért biztonságosabb választás elkerülni a rendkívül gyúlékony szintetikus szálakat, például a poliésztert és a nejlont.

Ezek egyébként sem ideális útitársak, mert nem engedik lélegezni a bőrödet.

 

Amit IGEN: természetes anyagok

Viselj természetes szöveteket, például pamutot, selymet, gyapjút vagy lent, ami lehetővé teszi a bőr légzését.

A nedvességet elvezető anyagok szintén jó választásnak bizonyulhatnak.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást