5 olcsó, de látványos trükk a fürdőszobád felújításához

5 olcsó, de látványos trükk a fürdőszobád felújításához

Címlap / Otthon / Dekor / 5 olcsó, de látványos trükk a fürdőszobád felújításához

A fürdőszobára sokan nem fordítanak kiemelt figyelmet, szemben például a nappalival vagy az étkezővel. Pedig a lakás egyik legkisebb helyisége is megérdemelné az alkalomszerű felújítást, frissítést, hiszen a mindennapjaink szerves részét képezi az itt eltöltött idő.

Innen se maradjanak ki a szobanövények

Sokan még mindig nem igazán tesznek a fürdőszobába virágokat, pozsgásokat vagy éppen fűféléket, pedig egészen más a hangulata a helyiségnek akkor, ha nem csak a szükséges holmikat tárolod benne.

Persze, ha nincs sok helyed, vagy éppen alig jut be fény, akkor alaposan leszűkül a kínálat, de egyébként vétek kifelejteni a fürdőszobából a szobanövényeket. Önmagukban is díszítenek, ha pedig szép kaspókat választasz számukra, akkor még tovább emelheted az összhatást.

Végső esetben a plafonról is alálógathatod őket egy tartóban, így ténylegesen nem foglalnak helyet, de a díszítő funkciójuk megmarad.

Mintha wellnessben lennél

Szintén nem túl nagy kiadás, de annál többet ad az összképhez, ha kicsit odafigyelsz a fürdőszobai kiegészítőkre. A rend érdekében alapszabály, hogy csak az legyen szem előtt, amit mindennap használtok, a többi holminak a fiókokban a helye.

Ennek megfelelően a polcokon maradó kozmetikumokat, kiegészítőket már könnyű lesz összehangolni: érdemes szettet venned a szappan- és fogkefetartóból, és az is sokat számít, ha egyforma színű törölközőkre ruházol be. Utóbbiakat szépen összegöngyölítheted, így tényleg luxushatást keltenek.

Ezen felül jó lehetőség még, ha beszerzel egy kádra szerelhető tartót, ami nem csak könyvtámasz lehet: kerülhetnek rá gyertyák, poharak, illóolajok.

Cseréld le a burkolatot!

Nem a legolcsóbb lehetőség a felsorolásunkban a burkolatok lecserélése, de meg kell említenünk ezt is, hiszen már olyan újdonságok érhetőek el a piacon, mint amilyenek a vízálló tapéták.

Tény és való, hogy a hidegburkolatokat sem feltetetni, sem megvenni nem a legkedvezőbb megoldás, de érdemes pénzt áldozni erre a projektre, ha elhasználódtak a csempék.

Felújítás során pedig célszerű utánajárnod, milyen további lehetőségeid akadnak. Kedvező áron elérhetőek az említett víztaszító tapéták, amik annyira jó minőségűek, hogy akár a zuhanyzóba is teheted őket. Akadnak szintén vízálló faburkolatok, amik garantáltan látványosak lesznek a fürdőszobában.

Süllyesztett polcok

A süllyesztett polcok anyagilag nem jelentenek őrült nagy kiadást, bár az tény, hogy a szakember munkáját meg kell fizetni, de ezen felül csak a burkolat méretre vágására kell áldoznotok (ha csak festitek, mert nem éri őket víz, akkor még arra sem).

A süllyesztett polcok legnagyobb előnye abban rejlik, hogy térben nem vesznek el a helyiségekből, ellenben rengeteg holmit el tudnak nyelni.

Bármilyen formában, méretben tudjátok őket kombinálni, és éppúgy betölthetnek díszítő, mint tárolási funkciót.

Díszítsd, mint a többi helyiséget

A fürdőszoba a legtöbb otthonban valahogy kimarad a dekorálásból, pedig ez a helyiség is megérdemli a kitüntetett figyelmet.

Manapság már szerencsére egyre elterjedtebb, hogy a fürdőszobákban is megjelennek a különféle faliképek, a pihe-puha szőnyegek, a díszes lámpák és egyéb, dekorációs célt betöltő kiegészítők.

Nyugodtan gondolj erre a lehetőségre te is akkor, ha új színt vinnél a fürdődbe!

Vásárolhatsz különlegesebb formájú polcokat, padlóvázákat és persze a frissen vágott virágból is tehetsz ide néhány szálat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást