Otthon / Utazás

5 külföldi nyaralóhely, ahová gyermekekkel is érdemes menni

5 külföldi nyaralóhely, ahová gyermekekkel is érdemes menni

Ha gyerekekkel utazol külföldi vakációra, sokkal több részletre kell figyelned, mint ha csak kettesben mennétek el a férjeddel. A biztonság, a kényelem és a távolság egyaránt mérvadó, az árakról és a szórakozási lehetőségekről nem is beszélve. Szerencsére a közeli országokban is vannak bőven olyan helyek, ahol nem csak a gyerekek, de ti is nagyon jól érezhetitek magatokat.

Horvátország, Dubrovnik

Ha nem az a terved, hogy egész nap a strandon legyetek, hanem egyúttal várost is szeretnél nézni, Dubrovnik a tökéletes helyszín!

A tengerpart meseszép, különösen a Banje strandot imádják a látogatók, ahol nem mélyül túl gyorsan a víz, így nyugodtabb szívvel hagyhatod a gyerekeket játszani.

Ráadásul az óvárosi részből kitiltották az autókat, így nem kell a járművektől tartanod, ezért elengedheted a kezüket, hogy nézelődjenek az esti séta, fagyizás során.

Azonban babakocsival érdemes kétszer is meggondolni, hova mentek be, mert a belsőbb részeken elég sok a lépcső; az óváros külső részén viszont jobban lehet sétálgatni vele.

 

Horvátország, Split

Horvátország második legnagyobb városa is szuper választás a családosoknak vakációzás szempontjából!

Az óvárosban kevesebb lépcső található, mint Dubrovnik esetében, és biztos, hogy a gyermekek is imádni fogják az egyedi hangulatot és a gyönyörű kilátást.

A városban található egy szuper játszótér is, a Zvoncac park, ami egy dinoszaurusz tematikájú játszótér, így biztos, hogy unatkozni nem fognak egy kicsit sem, miközben ti is megpihenhettek a természetközeli környezetben.

A strandok esetében szintén az a helyzet áll fenn, hogy nem azonnal mélyülnek, így tudnak játszadozni ők is.

Érdemes viszont kevésbé felkapott strandot választani, mert a nagy melegben óriási a tömeg.

 

Szerbia

Ha nyaralás, nem feltétlenül Szerbia az első hely, ami eszedbe jut, pedig árakat tekintve olcsóbb, és egyes részei tényleg meseszépek.

Ilyen például Belgrád, ahol az egész család megtalálhatja a maga szórakozását.

Hiába nincs saját tengerpartja, az Ada Ciganlija nevű tó óriási népszerűségnek örvend, így nem kell lemondanotok a strandolásról és a napozásról.

Mivel elég nagy, így nem fogod azt érezni a nagyobb tömeg ellenére sem, hogy nincs helyed megmozdulni, ráadásul gyerekektől kezdve a felnőttekig minden korosztálynak szerveznek itt vízi játékokat.

Maga a város tele van régi hangulatú épületekkel, szuper sétálóutcákkal, így egy rövidebb nyaralásra tökéletes választás!

 

Bled, Szlovénia

A világ egyik legszebb helyeként emlegetik a szlovén tavat, ahová kötelező program ellátogatni, ha ebbe az országba utaztok.

Családi programnak is tökéletes, hiszen a tóban lehetőség nyílik a fürdésre, kimondottan gyerekbarát, és teljesen kiépített a turisták számára.

Igazi időutazásban lesz részed a régies hangulatú épületek között sétálgatva.

Ha pedig még inkább természetközeli élményre vágytok, a Bohinji tóhoz kötelező kilátogatni, hiszen autóval maximum háromnegyed órára van innen. A látvány még vadregényesebb, kevesebb a turista, a víz színe pedig szinte világít!

Ha pedig nagyvárosi hangulatra vágynátok, Ljubljana ugyancsak közel található, ahol a várat mindenképp nézzétek meg!

 

Garda-tó, Olaszország

Olaszország még autóval sincs sokkal messzebb, mint Horvátország, így érdemes esélyt adnod neki, ha még nem tetted.

Északi részén terül el a Garda-tó, amely tökéletes helyszín egy családi nyaralásra.

Már csak azért is, mert itt található Európa legnagyobb vidámparkja, ráadásul egy szafari park is, ahol autóból nézhetitek meg az oroszlánokat, elefántokat, zsiráfokat, és az állatkert többi lakóját.

Érdemes akár biciklire pattanni, és körbetekerni a tó egy részét, de természetesen strandolásra, vízi sportokra is lehetőségetek nyílik; a rengeteg játszótérről nem is beszélve.

Ez lesz az a szuper nyaralás, amit a szülők és a gyerekek egyaránt élvezni fognak!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást