Kikapcsolódás / Szórakozás

5 kihagyhatatlan film az idei nyárra

Pont az a dal (The High Note)

Július 30.

A zeneipar csillogó és sokszor kiábrándító világába repít minket a történet, melyben az igazi szupersztár Grace Davis (Tracee Ellis Ross) énekesnő. Azonban a valódi főhős, asszisztense, Maggie (Dakota Johnson). Míg előbbi tehetsége teljes tudatában szinte emberszámba sem veszi túlterhelt jobb kezét, utóbbi titkon még mindig dédelgeti az álmát, hogy egyszer túljut majd Grace mindennapi problémáinak intézésén és zenei producerként érvényesülhet Los Angelesben. Végül Grace menedzsere (Ice Cube) olyan helyzetbe hozza a sztárt, ami összekovácsolja a kettőst. Ketten együtt próbálnak megoldást találni és megváltoztatni az életüket. Kellemes, zenés filmnek ígérkezik, vicces jelenetekkel, jó dalokkal és a reménnyel, hogy Dakota Johnson kitör végre A szürke 50 árnyalatának árnyékából.

 

Staten Island királya (The King of Staten Island)

Augusztus 6.

Egy szórakoztató felnövéstörténet valakiről, akinek már jóval korábban fel kellett volna nőnie. Scott (Pete Davidson) gyerekkorában veszítette el édesapját, aki tűzoltóként dolgozott és egy bevetésen halt meg. A fiú lassan 25 éves és még mindig nem találja a helyét a világban, továbbra sem tudja túltenni magát ezen a traumán. Miközben a húga főiskolára megy és elkezd élni, ő még mindig az anyjával él és egy lehetetlen álmot kerget. Tetoválóművész akar lenni, pedig egyáltalán nincs hozzá tehetsége, napjait a haverjaival és füvezéssel tölti. Egy nap aztán anyja (Marisa Tomei) randizni kezd valakivel – most először 17 év után. Mikor Scott megtudja, hogy ismét egy tűzoltót választott párjául, megrohanják az érzelmek és arra kényszerítik, hogy kezdjen valamit a feldolgozatlan gyásszal és az életével. 

 

Greenland

Augusztus 13.

Ha izgalmas akciófilm, akkor az utóbbi években szinte azonnal Gerard Butler neve ugrik be elsőként, hiszen a színészt számtalan ilyen filmben láthattuk mostanában. Ezúttal egy feszült katasztrófafilm főhőse, amelyben egy apát alakít, akinek meg kell mentenie családját egy hamarosan becsapódó meteortól és mindannyiukat biztonságos menedékhelyre juttatnia. Csupán 48 órájuk van és rajtuk kívül mindenki pontosan ugyanazt akarja: túlélni a túlélhetetlent.

 

Álomépítők (Dreambuilders)

Augusztus 13.

Gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek mindig jó kikapcsolódás egy szuper animációs film, ilyen az Álomépítők is, amelyben Mina életébe csöppenünk. A kislány nagy egyetértésben éldegél édesapjával és hörcsögével, amikor egyszer csak apja bejelenti, hogy megnősül, leendő felesége révén pedig Mina mostohanővért is kap. A Minával egykorú Jenny egész más világ, mint a kislány és minden igyekezetük ellenére sem sikerül megkedvelniük egymást. Egy éjjel aztán a lány felfedez egy titokzatos világot, ahol az álmok készülnek, szorgos álommunkások tervezik meg aprólékosan minden részletüket. Mikor Mina rájön, hogy maga is képes befolyásolni azt, hogy mit álmodjanak az emberek. Úgy dönt, hogy megpróbálja befolyásolni Jenny álmait, hogy végül mindannyian egy család lehessenek. Aki szerette az Agymanókat, ezt is imádni fogja.

Olvastad már?  5 podcast, amit érdemes hallgatnod, míg várod, hogy újra szabad légy

 

A másik bárány (The Other Lamb)

Augusztus 20.

A horrorfilm-rajongóinak is lesz miért visszatérniük a mozikba, A másik bárány ugyanis igazi hátborzongató élménynek ígérkezik. A főhős Selah, egy kamaszlány, aki egy női szektában nőtt fel távol a világtól, szigorú szabályok között. Társaihoz hasonlóan a lány is kétségek és kérdések nélkül, vakon bízik a szekta karizmatikus vezetőjében, a Pásztorban. A nővé válás küszöbén azonban rémálmok és látomások kezdik gyötörni Selah-t, aki elbizonytalanodik saját hitében és abban, hogy a világ, amelyben felnőtt, valóban jó úgy, ahogy van. A film rendezője a manapság Európa egyik legfontosabb női rendezőjeként számon tartott, Ezüst Medve-díjas lengyel Malgorzata Szumowska.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást