Emberevő paradicsomok és gyilkos fotel? 5 röhejes horrorfilm, ami olyan rossz, hogy már jó

Emberevő paradicsomok és gyilkos fotel? 5 röhejes horrorfilm, ami olyan rossz, hogy már jó

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Emberevő paradicsomok és gyilkos fotel? 5 röhejes horrorfilm, ami olyan rossz, hogy már jó

A horror olyan műfaj, ami legzsigeribb félelmeinkre hat és felkavarja a lelkünket. Valaki szereti, valaki ki nem állhatja, de az biztos, hogy senki nem közömbös iránta. Bizonyos filmek nem veszik magukat túl komolyan és humorral keverik az ijesztgetést, ami olykor remekül működik, de vannak esetek, amikor egészen elképesztő alkotások születnek. Ezeket látván az ember elgondolkodik, hogy egyáltalán hogyan valósulhattak meg ezek a képtelen ötletek és hogyan találtak ezekhez a cselekményekhez, rendezőt, producert és színészeket, de tény, hogy az eredmény néha olyan rossz, hogy már szinte jó. Az alábbi öt horrorfilmet látnod kell ahhoz, hogy elhidd.

A Rémeskalács ember (The Gingerdead man, 2005)

Ez a horrorfilm egy valódi katasztrófa, főszerepben egyik kedvenc örök-főgonoszunkkal, a szebb napokat is megélt Gary Busey-val.

A történet szerint egy gyilkost karácsonykor megölnek, anyja pedig – aki egy boszorkány – megátkoz egy mézeskalács tésztát, hogy így álljon bosszút.

Kicsit olyan az egész, mintha fognánk Chuckyt, a gonosz babát, de ezúttal mézeskalács-figuraként öldökölne.

Kétlem, hogy bármelyik csatorna műsorára tűzné karácsonykor ezt a műremeket, de ha azt hinnéd, már nem lehet rosszabb, elárulom, hogy második rész is készült, ami ha lehet, még borzasztóbb lett, mint az első.

 

A gonosz vízipipa (Evil Bong 2006)

Hogy ennek a filmek ki is a célcsoportja, nem nehéz megmondani: az olyan füves fiatalok, akik szeretnek borzongani, miközben betépnek.

Azt hinnénk, ez egy elég szűk szegmens, de a film tökéletes, ha haverokkal tartunk otthoni mozizást és egyszerre akarunk nevetni és szenvedni.

A cselekmény szerint pár barát talál egy antik „bongot”, azaz vízipipát, ami minél többet szívnak belőle, annál inkább hasonlít egy arcra, majd ellopja a lelkét annak, aki használja.

Legalább jókat lehet rajta nevetni.

 

Gyilkos paradicsomok támadása (Killer Tomatoes 1978)

Bizony ám, nemcsak a kétezres években készülnek ilyen agyrém filmek, már 1978-ban is magasra tette a lécet Hollywood a Gyilkos Paradicsomok támadásával.

Igazából nem túl bonyolult a cselekmény, hiszen a címben benne van minden: gonosz, mutáns paradicsomok üldözik – gurulva – és falják fel az embereket.

Hogy ez kinek a fejéből pattanhatott ki, érthetetlen, de a film akkora siker lett, hogy három (!) folytatása is készült és a mai napig röhejes kultuszfilmnek számít.

 

A Gyilkos fotel (The killer sofa 2019)

Azt hitted, csak a mézeskalács, a vízipipa és a paradicsom lehet emberevő? Nem, a fotel is!

Ez az új-zélandi horror-agymenés minden képtelen marhaságot felvonultat: szerelmi átkot, gyilkos bútordarabokat és fekete mágiát, ezeknek pedig egyik valamirevaló horror rajongó sem képes ellenállni.

A film egy iszonyatos katyvasz, de azt meg kell hagyni, hogy vicces.

 

A Velocipásztor (The Velocipastor 2018)

A végére hagytuk a legjobbat, melyben a cselekmény igazán magáért beszél: főhősünk egy lelkipásztor, aki olykor velociraptorrá változik és ezt a képességét arra használja, hogy egy fiatal prostituáltat védelmezzen és elnyerje a szívét. És még mondják, hogy a romantika halott! 

Mit lehetne még ehhez hozzátenni? Azt, hogy nindzsákkal kell megküzdenie (tényleg).

A kedvencünk a kivitelezés minősége volt, a főszereplő tulajdonképpen egy dinoszaurusz-gumiruhában verekszik, egyszerűen zseniális.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást