5 animációs film, amit felnőttként egészen máshogy látunk

5 animációs film, amit felnőttként egészen máshogy látunk

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 animációs film, amit felnőttként egészen máshogy látunk

Ha animációs filmről, mesékről van szó, mindenki automatikusan azt gondolja, hogy ez inkább a gyermekek számára érdekes. Pedig az igazság az, hogy rengeteg olyan rajzfilm létezik, ami felnőtt fejjel is szórakoztató, sőt, mi értjük meg csak igazán a mondanivalóját! Az alábbiakat te is nézd meg a gyerekeiddel, mert tuti, hogy mindannyian imádni fogjátok!

1. Mulan

Disney egyik legkevésbé hercegnős rajzfilmje sok gyerek kedvence, de az általa közvetített jelentést felnőttként egészen máshogy értelmezzük. Hiszen gyerekként magától értetődőnek vesszük az “add önmagad” üzenetet, de ahogy felnövünk, rájövünk arra, hogy milyen nehéz is tényleg felvállalni magunkat mások előtt.

Ha egy kicsit is különbözünk az átlagtól, és senki sem hisz bennünk, egyszerűbb elvegyülni a tömegben, mintsem kiállni mindenki elé. Mulan viszont nem csak önfeláldozó volt, de megtette azt, amire valóban vágyott, és bebizonyította, hogy ha valamit nagyon szeretnél, megéri küzdeni érte! 

2. Agymanók

Noha ez a rajzfilm a gyermekeket célozza meg, mégis, a pszichológusok érdeklődését is felkeltette a sztori. A történetben az öt fő érzésünket megszemélyesítve láthatjuk, és bár egy játékosabb köntösbe foglalva, de megmutatja a film, miért is olyan fontos néha szomorúnak lenni. Hogy az életben nem történhetnek mindig boldog, vidám dolgok, de ez egyáltalán nem baj, mert a rossz tapasztalatok miatt vagyunk képesek értékelni azt, amikor jó élményeket élünk át.

Sőt, arra is felhívja a figyelmet, hogy a rossz emlékek, érzések pontosan olyan fontosak, mint a jók, mert együtt tesznek hozzá ahhoz, akik vagyunk.

3. Zootropolis – Állati nagy balhé

Noha a mesefilm a gyermekek figyelmét a játékos karakterekkel és látványvilággal kelti fel, felnőttként már láthatjuk azt is, milyen rejtett mondanivalója van a szereplők megformálásával. Minden emberi személyiség, hivatás, jellegzetes embertípus mellé társítottak egy állatot, aki hasonló vonásokkal bír, és afféle görbe tükröt állítottak ezzel a társadalom elé. Van, amelyik szimplán csak vicces, és olyan is, ami elgondolkodtatja az embert, miközben nézi a filmet.

4. Dínó tesó

A rajzfilm talán nem kapott olyan nagy reflektorfényt a megjelenése során, mint kellett volna, pedig nagyon megható és szép üzenete van. A mese egy olyan világban játszódik, ahol a dínók sosem haltak ki, mert az aszterodia nem csapódott be a bolygóba. Itt él Ario, a csenevész dínó, aki állandóan szülei pátyolgatására szorul.

A film felnőttként viszont megható üzenettel bír, és felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire nem szabad magától értetődőnek vennünk a szeretteink, szüleink jelenlétét. Igenis értékelni kell azt az időt, amit együtt tölthetünk, hiszen ők azok, akikre tényleg számíthatunk a világban.

5. A Robinson család titka

Gyerekként egészen más üzenetet látunk a filmből, mint felnőttként. A sztori Lewisról, az árva csodagyerekről szól, aki újabb találmányával egész életét megváltoztathatja. A készülék egy Emlékszkenner, ami segít neki megtalálni vér szerinti anyját, ám ezt ellopják tőle, mielőtt használhatná. Egy férfi ekkor segítségére siet, időgépével pedig ellátogatnak a jövőbe, ahol egy napot eltölthetnek együtt a kissé furcsa Robinson családdal.

A rajzfilm üzenete viszont sokkal mélyebb, és megmutatja, hogy milyen fontos mindig előre tekinteni, akkor is, ha úgy érzed, nincs kiút egy problémából. Sosem szabad feladni, mert sokszor a megoldás már ott van a kanyarban!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást