5 fantasztikus film az újrakezdésről – Erőt adnak a restarthoz!

5 fantasztikus film az újrakezdésről – Erőt adnak a restarthoz!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 fantasztikus film az újrakezdésről – Erőt adnak a restarthoz!

Év elején akarva-akaratlanul mindenkinek forog a fejében a gondolat: ez a legjobb lehetőség arra, hogy tiszta lappal induljunk. Néha bizony mindannyian kerülünk olyan helyzetbe, hogy legszívesebben magunk mögött hagynánk a múltat és nyomnánk egy restart gombot. Íme, néhány remek film, ami segíthet, hogy legyen motivációnk az újrakezdéshez.

Ízek, imák, szerelmek

A Julia Roberts főszereplésével készült 2010-es romantikus dráma egy negyvenes éveiben járó nagyvárosi nő története, aki – annak ellenére, hogy megvan mindene – úgy érzi, hogy kicsúszik a lába alól a talaj.

Elhagyva kihűlt házasságát és egész addigi életét újrakezd mindent, hogy rájöjjön ki is ő valójában, útja pedig Olaszországon és Indián át Baliig vezet, ahol végre rátalál a boldogság.

Ha úgy érezzük, hogy nincs bátorságunk a nagy ugráshoz, ha szeretnénk útra kelni és máshol újrakezdeni, de kell egy kis inspiráció, ennél keresve sem találhatnánk jobb filmet.

P.S. I love you

Egyszerre szívmelengető és mégis szomorú alkotás a 2007-es film, amelyben Hilary Swank mellett Gerard Butler, Lisa Kudrow és Jeffrey Dean Morgan is feltűnik, így már a szereplőgárdáért is érdemes megnézni.

A történet a férjét fiatalon elveszítő Holly-ról szól, aki nem tudja elengedni élete nagy szerelmét, teljesen átadja magát a gyásznak és különös módon mégis egykori férje, Gerry az, aki utolsó leveleivel visszahozza az életbe és ráveszi az újrakezdésre.

Szomorú filmen biztosan nem nevettünk még ennyit, mint ezen, ráadásul megtanulhatjuk belőle, hogy a legnehezebb helyzetek után is fel lehet állni.

Napos oldal

A Jennifer Lawrence-nek Oscar-díjat hozó 2012-es film két összetört ember különös kapcsolatát mutatja be.

Mindketten elveszítették mindenüket, állásukat, párjukat és saját traumáikkal küzdve találkoznak egymással egy baráti vacsorán.

Míg Tiffany férje halálán nem tud túllépni, Pat (Bradley Cooper) a feleségét szeretné visszaszerezni, aki távoltartásig végzést adott ki ellene.

Egymást segítve, egy táncversenyre készülve próbálják folytatni életüket, míg nem ráébrednek, hogy talán nem is folytatni akarják, hanem inkább együtt újrakezdeni.

Akik maradtak

A tavalyi év egyik legnagyobb magyar filmsikere volt a Tóth Barnabás rendezésében készült Akik maradtak, amely két ember II.

világháború utáni hétköznapjaiba, egymásra találásába enged bepillantást.

A kamaszlány Klára (Szabó Abigél) és orvosa, a nála jóval idősebb Körner Aladár (Hajduk Károly) között alakul ki különös barátság, véd-dac szövetség, hiszen együtt próbálják túltenni magukat családjuk elveszítésén és beilleszkedni az éppen kiépülő Rákosi-rendszer mindennapjaiba.

A film a 2020-as Oscar-jelöltek tízes listájára is felkerült, igazi a végső jelöltek között már nem kapott helyet, így is nagy hazai sikernek számít.

Truman show

Truman Burbank (Jim Carrey) átlagos életet él egy unalmas kertvárosban, az amerikai Seehavenben.

Nem is sejti, hogy élete csupa hazugságon alapul és ő maga nem más, mint egy milliók által követett televíziós sorozat főszereplője, aki kisbabakorától kamerák kereszttűzében éli az életét, családtagjai, barátai pedig mind-mind színészek.

A látszatot azonban egyre nehezebb tartani, hiszen Truman felnőtt ember, akinek titkon mindig is az volt a vágya, hogy világot lásson és elég néhány gyanús apróság, pár rendezői baki ahhoz, hogy menthetetlenül gyanakodni kezdjen.

Mikor az igazságra fény derül, Truman előtt megnyílik egy új, kalandokkal teli élet lehetősége, ő pedig nem habozik és kilép a valóságshow-ból a valóságba.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást