Vannak ételek, amelyekről még csak nem is sejted, valójában milyen különös hatással vannak a testedre. Pedig sokszor még a zöldségek-gyümölcsök is ebbe a kategóriába tartoznak! Most eláruljuk, ezeket a furcsaságokat miért és hogyan váltják ki belőled az alábbi ételek.
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
1/5 Bebarnulsz: sárgarépa
Nem véletlenül javasolják, hogy ha télen, szolárium nélkül szeretnél barnulni, érdemes több sárgarépát fogyasztanod. Ez a zöldség ugyanis tényleg hatással van a bőrszínedre; bár azért óvatosan kell vele bánni, mert inkább narancssárgás árnyalatot kölcsönöz a bőrödnek.
Erről az tehet, hogy a sárgarépának magas a béta karotin tartalma, ami valójában egy vörös színű kristályos anyag. Ennek olyan erőteljes színe van, hogy ha nagy mennyiségben fogyasztod, leginkább a tenyereden, a bokádnál és az arcodnál elkezd megjelenni a színelváltozás. Szerencsére azért nem olyan gyakori, hiszen két héten át napi 10 répát kéne megenned, hogy legyen eredménye. Azonban a sütőtökben és a sárgadinnyében is megtalálható ez az összetevő, így ezeket sem jó ötlet egymással keverni hosszú ideig.