Párkapcsolat / Szerelem

5 dolog, ami bizonyítja, hogy a testvérednél jobb barátot nem is kívánhatnál magadnak

5 dolog, ami bizonyítja, hogy a testvérednél jobb barátot nem is kívánhatnál magadnak

Csodálatos érzés, ha sikerül megtalálnod azt a legjobb barátot az életedben, aki nem csak átmenetileg marad melletted. Akivel szinte mindenben egyetértetek, tartjátok a kapcsolatot, és még akkor is megvigasztal téged egy csalódás után, ha megpróbált óvva inteni a sráctól, aki összetörte a szíved. Ahogy telnek az évek, a legtöbben ráébredünk arra, hogy noha ilyen személyt nagyon nehéz találni, van valaki, aki szinte észrevétlenül betöltötte ezt a szerepet az életünkben. Épp ezért eláruljuk, miért a testvéred az a legjobb barát, akinél még csak kívánni sem lehetne jobbat.

A szeretet sosem múlik el

Rengeteg történetet hallottunk már arról, hogy két barátnő között olyan konfliktus alakult ki, hogy soha többet nem beszéltek egymással. A testvéred épp azért olyan különleges személy, mert vele ez sosem fordulhat elő.

Nem számít, hogy csúnyán megbántottad egy ideges pillanatodban, sem pedig az, ha a távolság miatt hónapokig nem tudtok találkozni.

Amikor ugyanis ismét összeül a család, biztos, hogy minden pont olyan lesz kettőtök között, mint előtte. Gyerekként már hozzászoktatok a vitákhoz, de sosem létezett olyan probléma, amit ne tudtatok volna megbeszélni. Hidd el, nem sok ilyen személlyel fogsz találkozni életed során.

Mindenkinél jobban ismer téged

Ott volt, amikor anyukád szoknyájában táncoltál a szobád közepén, és akkor is, amikor először törte össze a szíved egy fiú a gimiben. Sőt, valójában nem csak szemtanuja volt mindennek, de minden ötletedben partnered volt.

Veled együtt táncolt és énekelt, amikor pedig sírtál, ő is sírt melletted.

Mindenkinél jobban ismer téged, hiszen együtt nőttetek fel, és ezt a csodálatos köteléket senki mással nem fogod megosztani.

Mivel ugyanazokat a családi élményeket éltétek át, senki sem fog nála jobban megérteni téged.

Nem leszel magányos

Ahogy telnek az évek, rengeteg barát sétál ki és be az életünkből, anélkül, hogy egyáltalán elköszönnének. Az ismerkedésre, az újdonsült szerelmükre, majd a saját családjukra koncentrálnak, és természetes, ha emiatt te időnként magányosnak érzed magad.

Ilyenkor kell arra gondolnod, hogy valójában sosem vagy egyedül; a testvérednek köszönhetően ez egyszerűen nem történhet meg!

Már gyerekként is mindig együtt játszottatok, ha unatkoztál, és felnőtt korotokban is ott terem melletted, ha szükséged lenne rá.

Őszinteség, sértődés nélkül

Egy baráttal mindig kicsit óvatosan kell beszélnünk, hiszen egy bántó kifejezés akár alapjaiban megrengetheti a kapcsolatunkat. Egy testvérnél erről szó sincs!

Ő az a személy, aki garantáltan őszintén közli veled, ha béna a hajad vagy rosszul sikerült az új fotód, mert tudja, hogy nem fogsz hónapokig sértődötten viselkedni a jelenlétében.

Nem véletlen, hogy őt kérdezed meg először, amikor vásárolni indulsz, hiszen pontosan tudod, hogy ő nem fog jófejségből kegyes hazugságokat mondani, csak hogy ne bántódj meg.

Együtt örül veled a sikerednek

Igen, a barátaid is gratulálnak az előléptetésed vagy az eljegyzésed miatt, de a testvéred az a személy, akinél biztos lehetsz abban, hogy tényleg szívből örül veled együtt!

Hiszen minden sikerélményed részben számára is az: látta, hogy honnan indultál, és meddig jutottál el.

Ott volt a mérföldköveknél, és önzetlenül szeret téged, ezért néha még jobban kívánja neked a boldogságot, mint saját magának.

Ilyen személyt csak hatalmas szerencsével találhatsz az életedben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást