5 dolog, amit a sikeres emberek minden hétvégén csinálnak

5 dolog, amit a sikeres emberek minden hétvégén csinálnak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 dolog, amit a sikeres emberek minden hétvégén csinálnak

Te is érzed néha úgy, hogy már alig várod, hogy péntek este bezuhanj az ágyadba, és vasárnap estig ne is menj messzebbre a kanapédnál? Mégis nyűgösnek érzed magad a hét elején, nem vagy kipihent és felkészült? Lehet, hogy jobban tennéd, ha ezekkel a tevékenységekkel töltenéd a szombat-vasárnapot – a sikeres emberek is így csinálják.

Megtervezik a hétvégét

A mai világban számtalan dolog tudja elvonni a figyelmedet, így ha nem tervezed meg előre, hogy pontosan mit is csinálsz a hétvégén, könnyen lehet, hogy végül sorozatnézéssel vagy egy közösségi oldal görgetésével töltesz el 48 órát.

Engedj meg magadnak egy kis luxust, szombat reggel élvezd az ágyban a kávét, és közben tervezd meg, hogy mire fogod használni a hétvégét!

Nem kell, hogy minden percedet beoszd, és az sem, hogy munkával töltsd az időt, de jelölj ki néhány célt: például, hogy vasárnap együtt reggelizel a barátnőkkel, vagy hogy még a szombat délután során kitakarítod a konyhaszekrényt.

Sokkal produktívabb leszel, és a hétvége után azt érzed majd, hasznosan telt az időd.

Kellemes programot időzítenek vasárnap estére

A vasárnap esti búbánat sokakat megtalál, hiszen nehéz belenyugodni, hogy eltelt a szabadidő, és holnap újabb munkahét kezdődik.

A sikeres és boldog emberek nem a kanapén ülve nézik szomorúan az órát, figyelve, hogy mikor telik el a pihenésre szánt idő, hanem még vasárnap estére is szerveznek maguknak programot.

Persze nem kell, hogy késő estig kimaradj, de egy pohár bor a barátokkal vagy egy jógaóra ilyenkor is belefér.

A lényeg, hogy ez is hasznosan és boldogan eltöltött idő legyen, amitől jobban érzed magad.

Hagyományokat teremtenek

Bizonyítottan jót tesz a családi életednek vagy a párkapcsolatodnak, ha saját tradíciókat teremtetek magatoknak, erre pedig nincs is tökéletesebb alkalom a hétvégéknél!

Nem kell különösebben nagy dolgokra gondolni, elég, ha például vasárnap reggelente együtt készítitek el a gofrit, vagy szombat délután kipróbáltok egy társasjátékot, esetleg ellátogattok a közeli parkba.

A lényeg, hogy legyen egy olyan közös programotok, amit örömmel csináltok mindannyian, együtt.

Szundiznak

A délutáni szunyókálás nem csak a gyerekeknek való!

A felnőtteknek is jót tesz, ha nap közben akár csak egy fél órát is engednek a testüknek regenerálódni, pihenni.

Miközben a hétvégét tervezitek, szánjatok időt arra is, hogy egy kicsit elcsendesedjetek és lustálkodjatok – ennyi kijár nektek!

Beszéljétek meg, hogy mikor lesz ez az idő, így semmi nem fogja megzavarni a csendes pihenőt, de nem is torkollik egész délutános semmittevésbe, csak egy valóban pihentető, relaxálós fél óra lesz egy eseménydús, aktív hétvége során.

Lehalkítják a telefonukat

Jó dolog a technika, de gyakran arra késztet minket, hogy ne tudjunk elengedni olyan dolgokat, amikkel a hétvége során egyáltalán nem kellene foglalkoznunk.

Kapcsold ki a számítógépet, némítsd le a telefonod, és ne görcsölj azon, hogy mindig elérhető legyél!

Észre fogod venni, hogy mennyivel felszabadultabbnak érzed magadat, ha nem kell minden pillanatban készen állnod arra, hogy üzenetekre válaszolj.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást