5 divattrükk, amit a stylist-ok nem fognak ingyen elárulni neked

5 divattrükk, amit a stylist-ok nem fognak ingyen elárulni neked

Címlap / Stílus / Divat / 5 divattrükk, amit a stylist-ok nem fognak ingyen elárulni neked

Ha megengedheted magadnak, egy stílustanácsadó akár egy-egy alkalommal is rengeteg hasznos, személyre szabott tippet tud neked adni, amelyekkel sokkal nagyobb öröm lesz a vásárlás. De ez persze egy külön szakma, aminek meg kell fizetni az árát – a személyes tanács nem lesz ingyen, de ezeket az általános igazságokat sem árulják el bagóért a stylistok.

Érdemes márkahűnek lenned

Nagyanyáink idejében mindenkinek volt két váltás ruhája, aztán abban kellett jól kinézni, ma viszont éppen a bőség zavara okozhat nehézségeket. Ha bemész egy plázába, rögtön boltok tucatja hívogat, és mire mindet végigjárod, teljesen összezavarodhatsz.

Ilyenkor jól jöhet, ha profi segítségét kéred, de előtte még megpróbálkozhatsz egy trükkel: ha van egy olyan ruhadarabod, amit igazán a magadénak érzel, ami jól áll és amiben önmagad vagy, akkor menj abba a boltba, ahol azt vetted! A legtöbb fast fashion bolt nagyjából ugyanazt az irányzatot követi a különböző kollekciójukkal, így ha te például bohém, hippis darabokban érzed jól magadat, akkor nem érdemes a minimál vagy ultranőies ruhákat árusító üzletekben keresgélned, hacsak nem tudod egészen biztosan, hogy mit akarsz.

Ezzel a trükkel máris kicsit célirányosabb leszel, leszűkíted a területet, ahonnan válogatsz, és így sokkal könnyebb lesz át is látni azt.

 

Egy jó szabó sokszor jobb, mint egy jó stylist

A legideálisabb persze az, ha mindkettő van, de nem mindenki születik Kim Kardashiannak.

Ha a legtöbb ruhádat készen vásárolod – mint ahogyan azt mostanában a legtöbben teszik – szerezz magadnak egy jó szabót, aki pontosan a te alakodra igazítja a konfekcióméretet!

Meg fogsz lepődni, hogy sokszor néhány öltés micsoda különbséget jelent – ha pontosan rád szabták, akkor egy egyszerű ruhában is sokkal sikkesebbnek fogsz tűnni.

 

Barátkozz össze az eladókkal!

A stylistok egyik legnagyobb fegyvere, hogy jól informáltak, pontosan tudják, mikor hol van akció és mikor érkezik új áru.

Hogy honnan? Nem, ők sem születtek látnoki képességekkel és varázsgömbjük sincs, egyszerűen csak időt szántak a kapcsolatépítésre.

Mivel neked nem ez a munkád, nyilván nem tudsz minden bolt minden eladójával jóban lenni, de érdemes a magad oldalára állítani az eladókat abban az üzletben, ahol a legtöbbször vásárolsz, így te is értesülsz a fontos infókról.

 

A drágább darabokból kevesebb is elég

Mindenki tudja, hogy a stílus nem feltétlenül pénz kérdése, de azt is, hogy elég komoly kreativitást igényel egyedi ruhatárat összerakni a fast fashion boltok tucattermékeiből – bár azért korántsem lehetetlen!

A drágább darabok persze minőségükben, stílusukban sokszor kiemelkedőek, de ez még nem jelenti azt, hogy egy vagyont kellene költened egy-egy szettre.

Ha vásárolsz néhány jó minőségű, akár drágább alapdarabot vagy kiegészítőt, amit aztán olcsóbb holmikkal kombinálsz, költséghatékonyan lehet stílusos és izgalmas megjelenésed, azaz egy olcsóbb szettet egy-egy drágább darabbal is elég lehet kiegészíteni, nem kell, hogy tetőtől talpig márkába öltözz.

 

Ne akard annyira!

Végezetül pedig a legfontosabb szabály, hogy ne vedd annyira komolyan az egészet! Egy stylist minden bizonnyal sokat segíthet, de sokan gondolják úgy, hogy ha egymagukban próbálkoznak, annak csakis katasztrófális lehet a végeredménye, vagy kinevettetik magukat.

Pedig a divat és az öltözködés nem szól másról, csak a kreativitásról, önmagad kifejezéséről és egy nagy adag játékról. Ne feledd, hogy ez az a mindennapi luxus, amit ki kell élvezni: kísérletezz bátran egy-egy darabbal, próbáld ki, hogy mi áll jól, és ha valami mégsem tetszik, legfeljebb leveszed, hiszen ez csak egy darab ruha, nincs hozzád nőve!

Miután egyre több üzletben kínálják fel annak a lehetőségét, hogy a vásárolt holmit kérdés nélkül visszaveszik, ha nem sérült vagy szennyezett, akár élesben is kipróbálhatod egy-egy merészebb darab viseletét, mielőtt elkötelezed magadat mellette.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást