5 apró dolog, amit megtehetsz, hogy jobban érezd magad munka közben

5 apró dolog, amit megtehetsz, hogy jobban érezd magad munka közben

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 5 apró dolog, amit megtehetsz, hogy jobban érezd magad munka közben

Életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, és ezt a dolgot lehet utálni, de attól még tény marad. Szerintünk produktívabb, ha inkább arra keresel megoldást, hogy ez alatt az idő alatt is a lehető legjobban érezd magad – és néha ehhez nem is kell sok!

Mindig legyen víz az asztalodon, pohárban!

Apróságnak tűnhet, de az igazság az, hogy a legtöbb ember képes megfeledkezni arról, hogy elegendő folyadékot igyon.

Szomjan persze nem halunk merő hanyagságból, de amikor azt érzed, hogy szomjas vagy, már késő: a legjobb az lenne, ha annyi folyadékot fogyasztanál, hogy ez az érzés sose következzen be.

Ha van víz az asztalodon, és rendszeresen kortyolsz belőle, elkerülheted a fejfájást, a fáradtságot, frissebb leszel. De ne palackban tartsd a vizet, mert nagy úr a lustaság, és sajnos még a kupakot sem vagyunk sokszor hajlandók letekerni róla. Töltsd ki pohárba, mert azt nagyobb valószínűséggel hajtod fel!

Nevelj egy kis növényt!

Kutatások támasztják alá, hogy a természet közelsége jót tesz a hangulatodnak, a stressz-szintednek, a szívverésednek, még akkor is, ha mindez csak egy apró cserepes növény formájában valósul meg.

Válassz olyan növényt, aminek nem kell sok víz, például valami pozsgásat, így kis zöld barátod kibírja a nyaralásaidat, húzósabb munkanapjaidat is, viszont biztos, hogy pozitív energiával és kreativitással ruház fel, ahányszor csak ránézel!

Nyújtózz ki!

Állj fel, zárd össze az ujjaidat, emeld a karodat egyenesen kinyújtva a fejed fölé, és vegyél néhány nagy levegőt.

Már pusztán az, hogy kicsit felpezsdíted a karjaidban a vérkeringést, és megtöltöd a tüdődet oxigénnel, bámulatos hatással lesz a kedélyállapotodra, ha pedig néhány egyszerűbb jógagyakorlatot is el tudsz végezni, vagy ki tudsz menni egy 10 perces sétára, úgy ülsz vissza az íróasztalodhoz, mint aki egy lelkes gyakornok frissességével lát a feladataihoz.

Lásd, hogy mennyi mindennel végeztél!

Van olyan érzésed néha, hogy annyi feladat vár rád, hogy azt sem tudod, hol kezdj neki a dolgoknak?

Nekem régóta bevált stratégiám, hogy ha már csak a teendőim végiggondolásától megfájdul a fejem, és elmegy a kedvem, hogy bármihez is hozzáfogjak, akkor címszavakban listát írok a feladatokról.

Egyrészt sokat segít, ha látom, hogy mi van előttem, és nem csak egy rémisztő katyvasz kering a gondolataim között, másrészt minden egyes elvégzett teendő után le tudok húzni valamit a listáról, és ez sokat segít, hogy motivációt találjak a további teendőimhez!

Segíts valakinek!

Lehet, hogy elsőre meglepőnek hangzik, de gondolj csak bele: ha segítesz valakinek, hogy ő jobban érezze magát, a te hangulatod is jobb lesz!

Egy munkahelyi motivációval foglalkozó kutatás kimutatta, hogy akkor érezzük a legjobban magunkat, és akkor vagyunk a legproduktívabbak, ha úgy érezzük, hogy a munkahelyi általános jó légkörhöz és barátságos hangulathoz mi is hozzájárultunk, mi is előre mozdítottuk azt.

Nem kell nagy dolgokra gondolnod, főzz egy adag friss kávét az ebéd után, hozz egy sütit egy kollégádnak az ebédről, vagy dicsérd meg a lelkes gyakornokot!

Ha hozzájárulsz ahhoz, hogy a többiek jól érezzék magukat, te is jól fogod érezni magadat!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást