3 tipp, amire érdemes odafigyelni a családoknak ingatlan vásárlás előtt

3 tipp, amire érdemes odafigyelni a családoknak ingatlan vásárlás előtt

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 3 tipp, amire érdemes odafigyelni a családoknak ingatlan vásárlás előtt

Családalapítás során rengeteg kérdés merülhet fel bennünk, többek között az is, hogy meglévő ingatlanunk minden jövőbeli igényünket kielégíti-e. Elegendő szoba áll-e rendelkezésre, szükségünk van-e kertre vagy éppen az, hogy a liftet elég szélesre tervezték-e, hogy a babakocsi beférjen. (X)

Cikkünkben három olyan tippet hoztunk, amelyek kifejezetten családosoknak szólnak, hogy a legjobb eladó ingatlant találják meg Budapesten. Mindez pedig nem kis kihívás, hiszen az eladó lakások Budapesten sokszor nem biztosítanak családbarát környezetet. (Persze igaz lehet az állítás eladó lakásokra Győrben vagy más településekre is, de Budapesten ez kifejezetten jellemző.) Nézzünk három olyan tényezőt, ami egy igen erős jelzés, hogy nem ez lesz a tökéletes ingatlan családotok számára.

#1: Pici fordulók, lift nélküli társasházak


Elképzelted már, hogy a 20 kilós babakocsit a lépcsőn cipeled fel a harmadik emeletre? Nos igen, ez pont annyira lesz rossz a valóságban, mint ahogy gondolod. Az ingatlan vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy a családalapítás hatására hirtelen sokkal több mindent kell majd cipelnünk, amelyhez helyre van szükség. A belvárosi ingatlanoknál sokszor jellemző, hogy már a bejárati ajtó is igen szűkös, így a babakocsi betolása minden séta alkalmával felérhet egy rémálommal. A lift is sokszor pici és két felnőtt épphogy elfér benne, nemhogy egy babakocsi. Így azt tanácsoljuk, hogy ne csak közvetlenül az ingatlant, hanem a társasház adottságait is vedd figyelembe!

#2: Az ingatlan elosztása


A legtöbb család az ingatlanvásárlás után úgy tervezi, hogy akár évtizedekig él majd újdonsült otthonában. Ennek megfelelően fontos, hogy minimális kompromisszumokat kössünk csak az ingatlan elosztásával kapcsolatosan. Sokat fogunk főzni? Már most tudjuk, hogy nem lesz szerencsés, hogy a szobák egymásból nyílnak? Akkor nem érdemes ezeket elfogadni, hanem tovább kell kutakodni a számunkra leginkább megfelelő ingatlan után. Ne felejtsük, hogy számos esetben átépítésekre is van lehetőség. Például összenyithatjuk a nappalit a konyhával és így máris megoldunk egy problémát, de egyes adottságokon nem fogunk tudni változtatni egy felújítás alkalmával sem.

#3: Zöldövezet vagy központi helyszín?


A nagy kérdés mellett nem mehetünk el. Válasszunk inkább egy külkerületet, ahol több zöld fog minket körbevenni vagy a belvárost, ahol minden könnyedén elérhető? Ezt a csatát nem ebben a cikkben fogjuk eldönteni, de a kérdésre a választ általában életvitelünkben kell keresni. Az ingázás idő- és energiaigényét soha nem szabad lebecsülni, de a nyugodt életkörülmények – különösen egy kisbabával –kiemelten fontosak.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!