Így készül az üde tavaszi smink, 2021-es trendek szerint

Így készül az üde tavaszi smink, 2021-es trendek szerint

Címlap / Stílus / Arc / Így készül az üde tavaszi smink, 2021-es trendek szerint

Mi már nagyon vártuk, hogy beköszöntsön a tavasz, ezzel együtt pedig teret kapjanak az év legcsodásabb sminktrendjei! A legjobb, hogy ezeket alig néhány sminktermék segítségével elkészítheted magadnak, így nem csak időt spórolsz, de tökéletesen elférnek majd a tavaszi villám-neszesszeredben. Én már be is pakoltam őket, hogy az alábbi ötleteket bármikor megvalósíthassam. (X)

1. Visszafogott csillogás

Télen inkább a matt árnyalatok, fekete-barna színvilág hódított, de 2021 tavaszán a főszerep ismét a vibráló, életteli színeké lesz!

Az enyhén csillogó, fényes hatású sminkek pedig ebben a szezonban kerülnek igazán reflektorfénybe, hiszen feltűnőek, de még pont tökéletesen bepasszolnak a hétköznapi sminkviseletek közé.

Nekem a képen látható smink az egyik legnagyobb kedvencem, mert könnyű elkészíteni, a hozzávaló termékek pedig (méretüknek is köszönhetően) mindig kéznél vannak. Először általában a trend IT UP Expert szemhéjbázist használom, hogy biztosan ne kenődjön el a festék, majd utána a s.he csillámló hatású, barackszínű szemhéjpúderét veszem elő, ami kellemesen visszafogott és elegáns.

A pontot az i-re egy trend IT UP dúsító hatású szempillaspirállal teszem fel, ezt használom egyébként minden sminkem befejezéséhez, mert nagyon szépen göndöríti a pilláimat. 

 

Termékek:

Természetes csillogós smink
1. trend IT UP Eyeppearance Volume & Curl Szempillaspirál, 2. trend IT UP
Expert Szemhéjbázis
, 3. s.he stylezone color&style
Mono szemhéjpúder, Nr. 184/003

(háttér: Zenina Asya/depositphotos.com)

2. Satírozott tusvonal

A fekete tusvonal évek óta nagy kedvenc, a tavaszi időszak trendjei viszont belevisznek egy kis csavart a megszokott vonalakba. Ugyanis ezúttal a klasszikus cicaszemek helyett a füstösebb tusvonal lesz az igazán felkapott!

Nagy előnye ennek a sminknek, hogy nem is igényel kiegészítő termékeket a szempillaspirálon túl: egész egyszerűen csak megrajzolom a cicaszemet a s.he Quick tusával, amit egyébként azért szeretek, mert egy ceruzához hasonlóan, könnyedén megrajzolható bármilyen forma az ecsettel.

Ha ezzel megvagyok, egy fülpiszkálóval elsatírozom a festéket, majd az áthatóbb tekintetért a korábban említett dúsító trend IT UP szempillaspirállal festem meg a pilláimat.

Plusz egy kiegészítés: az én szemöldökömhöz elengedhetetlen a szemöldökceruza, anélkül kevésbé karakteres az arcom, úgyhogy a végén a trend IT UP vízálló szemöldökceruzájával rajzolom át, de ez elhagyható, ha neked nincs szükséged kiegészítésre az ívelt formákért. 

 

Termékek: 

Satírozott tusvonal elkészítése
1. s.he stylezone color&style
Szemhéjtus quick 001
, 2. trend IT UP
N°1 vízálló szempillaspirál
, 3. trend IT UP
Szemöldökceruza Waterdrop, vízálló – Nr. 035

(háttér: Zenina Asya/depositphotos.com)

3. Csodálatos színátmenet

A 2021-es tavaszi sminktrendeknek megfelelően a pasztell színek nagy sikert aratnak! Azonban sokan félnek például egy élénkebb kék árnyalattal megfesteni a szemüket, mert kevésbé hétköznapi, mint egy fekete vagy barna.

Szerencsére van erre egy tökéletes megoldás, amitől egyszerre lesz tavaszias hatású, de mégis visszafogottan elegáns a szemsminked. A szemed belső zugát fesd ki pasztell hatású kékkel, majd utána a fennmaradó részére válassz egy barnát!

Én ehhez a s.he Mono szemhéjpúderei közül választok, mert ideális méretűek, úgyhogy a legkisebb tavaszi neszeszerben elférnek. Egy ilyen sminknél fontos, hogy ne mosódjon el gyorsan a festék, úgyhogy a trend It Up korábban már említett sminkbázisával kezdek, majd felviszem a színeket a szemhéjamra, és egy satírozó ecsettel összemosom őket.

Van, hogy kicsit több az időm, ilyenkor még egy barackos árnyalatot is felviszek a szemöldököm alá, ami ad neki egy plusz tónust (erre is a korábbi Mono szemhéjpúdert használom, mert a csillogás ad neki egy kis pluszt). A végén jöhet a szempillaspirál!

 

Termékek:

Színátmenetes tavaszi smink
1. trend IT UP Eyeppearance Volume & Curl Szempillaspirál, 2. s.he stylezone color&style
Mono szemhéjpúder, Nr. 184/007
, 3. s.he stylezone color&style
Mono szemhéjpúder, Nr. 184/005
, 4. s.he stylezone color&style
Mono szemhéjpúder, Nr. 184/003
, 5. trend IT UP
Expert Szemhéjbázis

(háttér: Zenina Asya/depositphotos.com)

4. Légies és könnyed 

A zöld a tavasz egyik leghúzóbb árnyalata, de sminkek terén eddig kevésbé kapta meg a figyelmet! Pedig ideje lenne, és ez az idei tavasszal végre megtörténik.

Csodálatos összehatást teremt a mélyebb hatású zöld, ha kékkel keverjük, pláne, ha nem egyetlen árnyalatról van szó. A képen látható smink egy igazán légies és könnyed színkombináció, aminek előnye, hogy mindegy, milyen színű a szemed, tutira kiemeli majd!

A szokásos s.he Mono szemhéjpúderek között válogatva találtam meg a legmenőbb zöld árnyalatot, ami a korábbi sminkben használt kékkel, majd a trend IT UP kék szemceruzájával tökéletes harmóniát teremt. Utóbbit azért is szeretem, mert vízálló, úgyhogy garantáltan nem mosódik le egykönnyen. A végén jöhet a szokásos szempillaspirál.

 

Termékek:

Könnyed tavaszi smink
1. s.he stylezone color&style
Mono szemhéjpúder, Nr. 184/007
, 2. trend IT UP
Szemceruza Contour & Glide, vízálló – Nr. 082
, 3. s.he stylezone color&style
Mono szemhéjpúder, Nr. 184/009
, 4. trend IT UP Eyeppearance Volume & Curl Szempillaspirál
(háttér: Zenina Asya/depositphotos.com)

És hogy igazán megtaláld a hozzád passzoló sminktrendeket, és a legjobb ötletekkel kelthesd életre őket magadon, figyeld a dm Facebook és Instagram felületeit! A tavasz közeledtével ugyanis itt most minden a szépségről és rólad szól: számos márka és influencer, szépségtanácsadó ad majd tippeket, nem csak smink, de haj-, bőr-, és körömápolás terén is. Ne maradj le a legjobb tippekről, kövesd őket a közösségi oldalakon.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!