2020-as adatok: ezekben a városokban a legdrágább most az élet

2020-as adatok: ezekben a városokban a legdrágább most az élet

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 2020-as adatok: ezekben a városokban a legdrágább most az élet

Vannak városok, ahol nem csak egy egész hetes nyaralás drága, hanem a hétköznapi élet is. Sokba kerülnek az albérletek, az élelmiszerek, a szórakozás, és ezért mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki itt szeretne letelepedni. Elhoztuk most a 2020-as adatokat, amelyek rávilágítanak arra, melyik 10 városban most a legdrágább az élet!

Szingapúr

Valójában az első három helyen döntetlen az állás, ugyanis három ázsiai városban nagyjából ugyanannyira drága az élet.

Ezek közül az egyik Szingapúr, amelyik már évek óta ott van a dobogósok között.

Ahhoz, hogy itt élhess, alaposan át kell gondolnod, mennyi pénzed van, mert még egy liter tej ára is több, mint 800 forint.

 

Oszaka

Idén Oszaka is dobogós lett! A felmérés alapján ez az ázsiai ország kifejezetten drágulni kezdett, mind lakhatás, mind iskoláztatás szempontjából.

Ráadásul a bevásárlást sem egyszerű kihozni alacsony költségvetésből.

Egyes adatok szerint egy vekni kenyér ára itt közel 8 dollár körül, azaz majdnem 2500 forintnál mozog!

 

Hong Kong

Hong Kong mindig is a legfelkapottabb városok között volt, Ázsiában pedig különösen kiemelkedik a tömegből.

Népszerű kirándulóhely, ráadásul rengetegen lakják, így ebből kifolyólag nem meglepő, hogy az árak sem alacsonyak az itt lakók számára.

Szerencsére a tömegközlekedés olcsó ugyan, de a lakások árát alaposan megkérik: egy közepes stúdióapartman bérleti díja a 650 ezer forintos havi összeget is eléri!

 

New York

New York sosem az alacsony albérletárakról volt híres, de az idei adatok szerint nem csak emiatt került fel a listára.

A koronavírus miatt például a legtöbb tisztítószer ára az egekbe ugrott, így aki ezekből akart vásárolni, mélyen a zsebébe nyúlt.

A különböző szolgáltatások áráról nem is beszélve: egy havi internet 16 ezer forintba, míg egy egyszerű vacsora egy pubban 9 ezer forintba kerül.

 

Párizs

Franciaország fővárosát a világ egyik legromantikusabb helyének tartják, ráadásul a divatbemutatóknak köszönhetően valódi fashion fellegvár lett.

Rengeteg sztár fordul meg itt, sokaknak nyaralója is van, így nem csoda, hogy rengeteg francia és nem francia személyt vonz a város ottélés szemponjából.

Emiatt az ötödik legdrágább városnak is tartják: ha itt akarsz egy kisebb albérletet, havonta nagyjából 410 ezer forintot kellene költened rá (számlák nélkül)!

 

Zürich

Párizzsal megegyező szinten van Zürich, Svájc legnagyobb városa.

Az ország köztudottan nem egy olyan övezet, ahol olcsó életvitelt lehet folytatni, sőt, már egy egyszerű nyaralás miatt is alaposan a zsebedbe kell nyúlnod.

És akkor az albérletről még nem is beszéltünk, hiszen egy közepes méretű lakást havonta 450 ezer forintért adnak bérbe!

 

Tel Aviv

A városban szinte majdnem minden kétszer annyiba kerül, mint sok más helyen, ezért még azoknak is érdemes átgondolni a büzsdét, akik csak nyaralni szeretnének itt.

Az ott lakóknak egy átlagos ebédmenü a biznisz övezetben majdnem 6000 forintba, míg egy 45 négyzetméteres lakás bérlése a központtól távolabb is 350 ezer forintba kerül.

 

Los Angeles

A sztárvilág egyik kedvenc városa olyan felkapott, hogy az emberek szinte bármekkora összeget kifizetnek egy aprócska albérletért is.

Egy átlagos környéken a 45 négyzetméteres lakás ára fél millió forint körül mozog (igen, havonta), egy egyszerű vacsora 7000 forintba kerül, a havi internetszámla pedig átlagosan 13 ezer forintnál áll meg.

 

Tokió

Los Angelesszel döntetlen helyen végzett Tokió, így egy újabb ázsiai várossal bővült a lista.

A 45 négyzetméteres, átlagos helyen elhelyezkedő lakás havi bérleti díja közel 400 ezer forint, míg egy egyszerű vacsora egy nem túl felkapott étteremben olyan 5-6 ezer forintba kerülhet.

 

Genf

A lista végére ismét egy svájci város került. Genf gyönyörű látnivalói miatt mindig is a népszerűbb városok közé tartozott, és az életkörülmények is kiemelkedőek.

De persze ennek ára van! Egy kisebb lakás bérleti díja (nem a központi részen) 450 ezer forintba is kerülhet, míg a havi számlák valahol havi 45 ezer forint körül mozognak.

 

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!