2010 tél: 7 alap ruhadarab

2010 tél: 7 alap ruhadarab

Címlap / Stílus / Divat / 2010 tél: 7 alap ruhadarab

A divatban minden ami elavult, valójában a múltban játszott jelen egy más perspektívája.

Az idei őszi-téli kollekciókban a divattervezők különösképp visszatekintettek a múltba, a 40-es évek nőies világába, a 80-as évek válltöméses, neonszínes korszakába. Végső sorban ezek a retro elemek mégis mai köntösbe vannak bújtatva, közel állnak a mostani valósághoz. Végigmérve az idén piacra dobott ruhaféléket, 7 nélkülözhetetlen kategóriát tudnánk belőlük kiemelni.

Bőr
A különböző természetes vagy műbőrből készült ruhadarabok ebben a szezonban is divatban vannak. A motoros zakót, a nagyon feszes bőrnadrág, hosszú kesztyű, fémdíszek, mind szemtelenné és különlegessé teszik a bőrt az idei tél divatjában.


Balmain. Blumarine. Bottega Veneta. Balmain

Szoknyák
Rengeteg típusú szoknyát láthattunk a kifutókon, de mindegyik fontos jellemzője a magas derék. Irodai öltözéknek válassz magas derekú szoknyát, kónuszos vágással és hordd egy egyszerű pólóval. Egy másik különleges darab a ferdén ráncozott szoknya, amely egyedülállóvá tesz a maga nemében.


Christopher Kane. Celine. Dolce&Gabbana. Celine

Felül-bő nadrág
A magas derekú nadrág még mindig divat, csak az anyagok és hosszúságok változnak. A nők továbbra is hordanak skinny testhezálló nadrágot, egyenes szárú hétköznapit, de az idei legnagyobb trend mégis a buggyos nadrág derékövvel. Viselheted magas sarkú cipővel vagy csizmával.


Bottega veneta. BCBG Max Azria. Vera Wang. Bottega Veneta

Kötöttek
A téllel együtt a kötött is újra itt. Legyen szó poncsóról, kardigénról, köpenyről, ruháról, pulóverről, kiegészítőkről, rengeteg csodálatos kötöttáru közül válogathatsz, mesés mintákban és színekben.


Oscar de la Renta. Derek Lam. Chloé. Derek Lam

Kockás
Bármilyen ruhadarabról is legyen szó – ruhák, szoknyák, kiegészítők – ha kockás anyagból készül, akkor nagyon divatosnak számít. Rengeteg minta és szín közül válogathatsz az üzletekben.


Christian Dior. Christian Dior. Carolina Herrera. Dior

Teveszín kabát
A semleges színűnek számító barátságos teveszín univerzális darabja lehet a gardróbodnak. Válassz az alakodnak megfelelő szabásban, hosszabb, rövidebb változatban.


Roberto Cavalli. Alberta Ferretti. Blumarine. Oscar de la Renta

Szörme
Most virágkorát éli a szörme. A legtöbb kabát, mellény részben vagy teljesen szörméből készülnek. A szörmemellényt hozhatod vastag szíjjal átkötve, míg a szörmekabátok alá hordhatsz az idén oly divatos átlátszó blúzokat/ingeket.


Diane von Furstenberg. Alberta Ferretti. Derek Lam. Chanel

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!