Életmód / Lélek

Ha ez a 10 tulajdonság megvan benned, az egyik legkülönlegesebb személyiségtípusba tartozol

Úgy érzed, idős lelked van

Már gyerekként sem értetted meg magad a korosztályoddal, hiszen lélekben mindig jó pár évvel előttük jártál, így főleg a felnőttek társaságában játszottál. Ez pedig idősebb korodra sem változott sokat: lényegesen bölcsebb vagy, mint a környezeted, és egészen máshogy is gondolkodsz, mint ők. Kicsit olyan, mintha a lelked már korábban is élt volna ezen a világon, és a megszerzett tudás veled maradt volna oly sok évtized után is.

Emiatt gyakran a baráti társaságod „anyukájává” is válsz, te szervezed a programokat, elsősorban te főzöl rájuk a nyaralásokon, és persze te vagy az, aki egy kicsit mindenkire vigyáz.

Ha egy barátnőd szakításon megy keresztül, biztos, hogy veled szeretne elsőként beszélgetni róla.

A szórakozás nem a bulival egyenlő

Sosem hoztak lázba a bulizós esték, hiszen téged az aktív pihenés tud igazán kikapcsolni. Azaz a tökéletes nap neked leginkább egy laza kirándulásból, családi sütkérezésből és egy jó könyvből áll össze, a nagy társasági programokat pedig meghagyod másoknak.

Nem bánod, ha a hétvégéken nem mész sehova, pláne nem bulizni, és világ életedben inkább introvertáltnak érezted magad. Persze szó sincs arról, hogy ne éreznéd jól magad a nagyobb baráti társaságokon, de ha választanod kellene, inkább otthon maradnál. Ebből kifolyólag neked a saját társaságod is tökéletesen elegendő, és ritkán érzed úgy, hogy egy pillanatig is unatkoznál.

Gyorsan ugrálsz a ranglétrán

Nem tartod magad kifejezetten karrierista típusnak, de nagyon szorgalmas és lelkiismeretes vagy a feladatok elvégzésében, emiatt pedig a főnökeid rövid időn belül észreveszik a képességeidet.

A főnökeid tudják, hogy téged bármivel meg lehet bízni, mert nem csak tökéletes megoldást találsz, de ráadásul mindezt a határidőkön belül teszed meg.

Sosem késlekedsz (emiatt megesik, hogy még akkor is dolgozol, ha nem kell), és mindent a legjobb belátásod szerint csinálsz, így rövid idő alatt haladsz előre a ranglétrán, és hamar vezetői pozícióban találod magad. Annak ellenére is, hogy nem vágysz erre, mert fontosabbnak tartod azt, hogy jusson időd a szeretteidre és a hobbijaidra is.

A változás az ellenséged

Ahhoz, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott legyél a hétköznapokban, szükséged van a stabilitás és biztonság érzésére. Azaz te nem bánod, ha minden kiszámítható körülötted. Épp ezért ha valami kaotikussá válik, vagy az életedben nagy változások zajlanak le akaratodon kívül, teljesen bestresszelsz, és nagyon rosszul éled meg ezt az időszakot.

Sosem viselted jól, ha valami nem úgy haladt, ahogy azt szeretted volna, a hibákat és a változást pedig rendkívül utálod. Ami persze olyan szempontból nem meglepő, hogy perfekcionista vagy, és csak a tökéletességgel vagy hajlandó beérni.

A saját igazadat hangoztatod

Hatalmas az igazságérzeted! Ennek megvannak azok az előnyei, hogy a szeretteid mellett a végletekig kiállsz, és ott segítesz, ahol tudsz, de ugyanakkor gyakran a vitákban emiatt nem vagy hajlandó engedni. Nem egyszer megesett már veled, hogy összevesztél valakivel a boltban vagy a sorbanállás közben, mert tiszteletlen volt az eladóval, vagy mindenkit megelőzött, és ilyenkor nem tudsz csöndben maradni.

Sokszor kicsit makacsnak tűnhetsz a párkapcsolatodban, mert szeretnéd az igazadat érvényre juttatni, még ha a másik fél nem is érzi jól ettől magát. A békülés sem erősséged, annak ellenére hogy mindig igyekszel logikus érveket felsorakoztatni.

Az őszinteség a legfontosabb

Nem viseled jól azt, ha valaki hazudni próbál neked, mindegy, hogy ezt milyen indíttatásból teszi. Számodra az őszinteség a legnagyobb erény, pláne egy párkapcsolatban, így ha akár csak egy kisebb füllentésen kapod a párodat, a bizalom azonnal megrendül nálad. Ezt pedig nem könnyű felépíteni a te esetedben, mert tudod, hogy fordított helyzetben te biztosan nem hazudnál!

Ezért tartod nagyra azokat, akik mindig őszintén elmondják a véleményüket, és te is hasonló egyenességgel beszélsz mindenkivel. Volt már olyan, hogy valaki emiatt megharagudott rád, de végül mindig belátták, hogy neked volt igazad.

Személyes ügyed a többiek öröme

A barátaid és családtagjaid szerencsések, mert nincs még egy olyan embertípus a világon, mint az ISTJ! Te ugyanis személyes ügyednek tekinted azt, hogy körülötted mindenkit boldoggá tegyél, és folyamatosan szeretetteli közeget teremts nekik. Szívesen vendégül látsz bárkit, mindig azon gondolkodsz, mivel lephetnéd meg őket, és még sosem felejtettél el egyetlen születésnapot vagy névnapot sem!

Te ugyanis akkor vagy boldog, ha a környezetedben élők is elégedettek az életükkel, és ha valamilyen problémával küzdenek, elsőként mész segíteni nekik.

A családi és barátai kapcsolataid elsőszámú helyet élveznek nálad, minden más csak ezután következik.

Nyugodt embernek tartod magad

És persze mások is ezt mondják rólad! Ugyanis ha valaki, akkor te biztos, hogy mindig nagyon nyugodtan viselkedsz, és a stresszes helyzetekben is igyekszel megőrizni a hidegvéredet. Ritkán szorongsz, mert tudod, hogy felesleges apróságokon idegeskedni, és e helyett inkább arra fókuszálsz, hogy a problémára rögtön megoldást találj.

Realisztikusan gondolkodsz, és biztonsági játékot űzöl, ezért kockáztatni sosem szoktál; de épp emiatt sikerül szinte mindig a lehető legjobb döntéseket meghoznod, és ritkán találod magad váratlan helyzetekben.

Az élet apró örömei érnek sokat

Sosem érdekeltek azok a dolgok, amelyek egy luxus élet hozzávalói lehetnek. Téged az élet apró örömei sokkal boldogabbá tesznek: egy jól sikerült sütemény, a gyermeked vidám nevetése vagy egy délutáni játék a kutyáddal a parkban. Abban leled meg a boldogságot, ami körülvesz téged, és sosem vagy elégedetlen az életeddel.

Képes vagy megbecsülni azt, amid van, ahelyett, hogy mindig azon törnéd a fejed, mi hiányzik még a saját kis világodból. Rájöttél már, hogy mindig lehet felfelé nézni a következő szintre, és vágyakozni arra, ami neked nincs meg, de az igazi boldogság valójában ott van melletted.

Mindenki tőled kér tanácsot

Még a távoli ismerőseid is tudják, hogy te igazán megbízható vagy, és csak olyan tanácsot adsz, amit te magad is megfogadnál. Ezért nem egyszer megtaláltak már téged adóbevallási kérdésekkel, karrierkrízissel vagy épp gyereknevelési gondokkal, mert mindenre van egy-egy jó ötleted vagy nyugtató szavad. Ugyanakkor nem kritizálsz senkit; a véleményedet mindenkinek őszintén elmondod, de sosem úgy, hogy az sértő legyen. Ezért is kérnek tőled sokszor olyan emberek tanácsot, akikkel egyébként nincs is közeli kapcsolatod!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást