Vonalkódolvasóra van szükség, de nem tudjuk, milyet válasszunk?

Vonalkódolvasóra van szükség, de nem tudjuk, milyet válasszunk?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Vonalkódolvasóra van szükség, de nem tudjuk, milyet válasszunk?

Ma már alig akad olyan üzlet vagy vállalkozás, ahol ne lenne szükség vonalkódolvasóra. A kis fekete csíkok felbukkanása nagyban megkönnyítette az életünket: rövidült az ügyintézés menete, csökkent a hibalehetőségek száma, és talán kevesebb munkaerőt is vesz igénybe egy-egy folyamat. (x)

Igen ám, csak hogy vonalkódolvasó és vonalkódolvasó között is van különbség, így nagyon nem mindegy, hogy melyiket választjuk saját használatra. Ahhoz azonban, hogy meg tudjuk mondani, hogy melyik a megfelelő, mindenképpen érdemes elolvasni ezt a kis áttekintést, amely minden bizonnyal segítséget jelent majd a vásárlás során.

Milyen típusú vonalkódolvasók léteznek?

Mutatjuk is dióhéjban, hogy a Webmaxx webáruház milyen típusokat kínál!

  • Az egyik leggyakoribb a vezetékes kézi verzió, amely szinte a legtöbb üzletben meg is található.
  • Természetesen a vezeték nélküli kézi változatnak is megvan a maga célközönsége, hiszen itt a mobilitás nagy előnyt jelent, és egyben elengedhetetlen is sok vállalkozás számára.
  • Persze itt is vannak úgymond ipari változatok, így akár ipari vezetékest, akár ipari vezeték nélküli terméket is választhatunk!
  • Végezetül pedig a fent említett webáruház kínálatában megtalálhatóak azok a darabok is, amelyek valamilyen szempontból speciálisak. Ilyen többek között az asztali vagy éppen a pultba süllyeszthető vonalkódolvasó, sőt, a kezeket szabadon hagyó fix változatoknak is megvan a létjogosultsága.

Mindenki a saját igénye szerint válasszon!

Talán mondani sem kell, de minden vállalkozás más és más olvasókat igényel. Nem mindegy, hogy üzletbe, irodai vagy ipari környezetbe, esetleg nagy forgalmú áruházba vagy futószalag mellé szánjuk-e a keresett terméket. Ezek a tényezők ugyanis alapjaiban határozzák meg azt, hogy milyen fajtájú termék mellett tegyük le a voksunkat.

Sőt, még egy teljesen hétköznapi élelmiszerboltba is eltérő típusú kellhet, így aztán az adott cég működését kiválóan ismerő ember fogja tudni pontosan meghatározni, hogy melyik az a változat, ami a szóban forgó vállalatnál kapóra jöhet.

Ehhez azonban nem csupán azt kell megvizsgálni, hogy most hogyan végzik a kódleolvasást, hanem azt is, hogy hogyan lehetne hatékonyabb a munkavégzés.

Nem érdemes spórolni rajta!

Akadnak bizonyos dolgok, amelyeken egyáltalán nem szabad spórolni. Ilyen többek között a vonalkódolvasó is.

Ha ugyanis nem az igényeinknek megfelelőt választjuk, hanem csak az árat tekintjük elsődleges szempontnak, akkor a saját és a munkatársaink, sőt, adott esetben akár a vásárlóink, ügyfeleink kényelmét és komfortérzetét tesszük kockára vele.

Ez azonban nem kell, hogy így legyen, hiszen a Webmaxx szakembereinek segítségével bármikor ki tudjuk választani az optimális munkameneteket biztosítani képes vonalkódolvasót.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!