Volt már, hogy érezted a szerencsédet? 3 dolog, amit az igazán szerencsés emberek megtesznek

Volt már, hogy érezted a szerencsédet? 3 dolog, amit az igazán szerencsés emberek megtesznek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Volt már, hogy érezted a szerencsédet? 3 dolog, amit az igazán szerencsés emberek megtesznek

Megfigyelted már, hogy vannak emberek, akik mindig nagyon szerencsések? A tombolán az ő számaikat húzzák ki, csak egyetlen kódot töltenek fel az oldalra, de máris nyernek vele, és mindig mindent megúsznak. Például épp azon a napon késnek el a melóból, amikor nincs bent a főnök, vagy akkor felejtik otthon a bérletet, amikor sehol sincsenek ellenőrök a buszon. De hogy csinálják? Nos, van pár dolog, amit jó, ha megtanulsz tőlük!

1. A megérzések

Volt már, hogy érezted a szerencsédet? 3 dolog, amit az igazán szerencsés emberek megtesznekEgy brit kutatás során kiderült, hogy a megérzéseinket nem csak beképzeljük. A testünk ugyanis fizikailag reagál erre, megemelkedik a szívverésünk és izzadni kezdünk, ha úgy gondoljuk, hogy valamit tennünk kell. A felmérés során olyan embereket kértek fel egy kártyajátékra, akik még sosem próbálták az adott játékot.

Ennek során nem árultak el konkrét nyerő stratégiát, hanem arra kérték a résztvevőket, hogy hallgassanak a megérzéseikre, miközben szívmonitorra kapcsolták őket. Hamar kiderült, hogy miután a játékosok elkezdtek a megérzéseikre hallgatni, egyre többet nyertek, és sokkal szerencsésebbek voltak a játékban.

Vagyis, mostantól hallgass a megérzéseidre, hogy bevonzd az életedbe a szerencsét, hiszen nem véletlenül érzed azt, hogy mi lenne a helyes lépés az adott helyzetben!

2. Ismerik a határokat

Max Gunther írt egy könyvet arról pár évvel ezelőtt, hogy miként lehetünk szerencsések.

A véleménye szerint azok az emberek, akik igazán szerencsés típusok, pontosan tudják, hogy hol húzódnak a határok, és nem válnak túl kapzsivá sem.

Ezt egy példával illusztrálta: ha egy pénzérmét 1024 alkalommal feldobsz, az esélyeid szerint lesz egy olyan alkalom, amikor egymás után kilencszer lesz fej a végeredmény. Ugyanakkor lesz harminckét olyan alkalom, amikor csak négyszer egymás után van fej.

Szerinte az igazán mázlista emberek nem vágnak neki semminek vakon: tudják, hogy sosem szabad az elsőre fogadni, hanem mindig arra kell, ami a leggyakoribb. Ezzel persze nem (csak) a szerencsejátékról beszélt, hanem arról, hogy ha valami nem biztos, nem éri meg nagyot kockáztatni!

Mindig válaszd a megbízható opciót, és hosszú távon sokkal jobban fogsz járni. Ez nem is igazán szerencse kérdése, hanem a logikus gondolkodásé!

Volt már, hogy érezted a szerencsédet? 3 dolog, amit az igazán szerencsés emberek megtesznek

3. Csak pozitívan

A szerencsés emberek egészen másképp tekintenek az életre, mint a többiek. Ők igyekeznek mindent pozitívan nézni, és hiszik, hogy a nehezebb helyzetekben is megoldódnak a problémáik a szerencséjüknek köszönhetően. És ezzel tényleg be is vonzzák mindezt az életükbe!

Már számtalanszor bebizonyosodott, hogy a gondolatainkkal mágnesként be tudunk vonzani bizonyos dolgokat, és ez a szerencse tekintetében sincs másképp.

Ha biztos vagy benne, hogy mázlista alkat vagy, és a rossz helyzetekben is mindent meg tudsz oldani, ez így is lesz.

Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy ezt akár naponta többször is tudatosítsd magadban, és ne csak várd a csodát, hanem tegyél érte.

A hozzáállás viszont a nehéz helyzetekben már félsiker: ha úgy gondolod, hogy semmi sem lehetetlen, biztosan kitartó maradsz, és saját magadnak hozod meg a szerencsét!

Képek forrása: 1, 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást